Samenwerking geWOON besparen Fixteam officieel bekrachtigd door gemeente Steenwijkerland en NoordWestGroep

05 sep , 12:17 Nieuws
foto 1 fixteam 27
In een feestelijke bijeenkomst hebben gemeente Steenwijkerland en NoordWestGroep hun succesvolle samenwerking officieel bekrachtigd met een handtekening.
De pilotfase van het geWOON besparen Fixteam, die begin 2024 van start ging, is afgerond. Beide partijen maken zich nu op voor een professionaliseringsslag om volledig voorbereid te zijn voor de komende winter. Het geWOON besparen Fixteam is onderdeel van het programma geWOON besparen. geWOON besparen Fixteam komt gratis bij inwoners langsWethouder Marcel Scheringa: ‘Het geWOON besparen Fixteam bestaat uit professionele medewerkers van de NoordWestGroep en helpt inwoners met energie besparen. Ze komen op verzoek bij inwoners thuis en brengen bijvoorbeeld radiatorfolie, een waterbesparende douchekop, tochtstrips of een brievenbusborstel in woningen aan. Allemaal maatregelen die helpen om energie en geld te besparen. En het mooie is: het is een gratis dienst en iedereen kan het aanvragen. Inwoners kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente: www.steenwijkerland.nl/fixteam.’  Grote impact geWOON besparen is een samenwerking tussen de gemeente Steenwijkerland, de NoordWestGroep, woningcorporaties Woonconcept en Wetland Wonen, Stichting Duurzaam Steenwijkerland en Sociaal Werk in de Kop. geWOON besparen biedt een praktische bijdrage aan het verbeteren van wooncomfort en het besparen op energiekosten voor de inwoners van de gemeente Steenwijkerland. ‘Het is inspirerend om te ervaren hoe het geWOON besparen Fixteam niet alleen een grote impact heeft op onze inwoners, maar ook bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van onze medewerkers bij NoordWestGroep, wat wij herkennen als ‘de kracht van werk’’ aldus Arjen Mol, directeur NoordWestGroep.
Uitbreiding en zichtbaarheid Fixteam
Binnenkort wordt een nieuwe stap gezet in de verdere ontwikkeling van het Fixteam. Het doel is om nog meer inwoners van Steenwijkerland te bereiken, zodat ook zij de kans krijgen om comfortabel te wonen en tegelijkertijd te besparen op hun energiekosten. Dit wordt gerealiseerd door gerichte communicatiecampagnes en door de verhoogde zichtbaarheid van de Fixteam-bus in de straten van Steenwijkerland.