Canticum: Nieuw koor voor jongvolwassenen

10 sep , 2:21 Nieuws
img 0726 2
Met de oprichting van Canticum is Noordoost-Nederland een christelijk regionaal koor voor jongvolwassenen rijker. Het nieuwe gemengde koor staat onder leiding van dirigent Ton Adema. De repetities zullen eens per twee weken onder zijn leiding plaats gaan vinden op donderdagavond in het Hoornbeeck College in Kampen. De eerste koorrepetitie staat gepland voor D.V. donderdag 26 september.
Canticum, dat ‘een nieuw lied’ betekent, moet een gemengd koor worden waar mensen met enthousiasme toegankelijke stukken zingen. “Denk aan psalmen en geestelijke liederen, met bewerkingen van christelijke en licht-klassieke muziek van componisten als Vivaldi en Mendelssohn”, licht Ton Adema toe. Hij studeerde aan het conservatorium van Hilversum en heeft meerdere koren en instrumentale ensembles onder zijn hoede. “We willen bij Canticum door goede expressie en dynamiek de inhoud van de gezongen tekst duidelijk weergeven. Daar komt de nadruk op te liggen.”
De missie van het nieuwe koor is om samen te zingen tot eer van de Schepper. Canticum richt zich dan ook op (jong)volwassenen in de leeftijd van 14 tot 55 jaar die graag hun geloof willen uitdragen door middel van zang en muziek. Adema: “Ook in de noordelijke provincies is sprake van ontkerkelijking. Canticum heeft dan ook als doel om het Evangelie te verspreiden. Het koor is een plek om muzikaal te groeien, maar ook een plek om elkaar te ontmoeten.” 
Het nieuwe koor gaat eens per twee weken op donderdagavond repeteren. De eerste repetitie van Canticum zal op D.V. donderdag 26 september van 19.45 uur tot 21.30 uur plaatsvinden in het Hoornbeeck College in Kampen, Willem Hendrik Zwartallee 1. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het koor. Geïnteresseerden die graag lid willen worden van het koor, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].