Sinterklaas weer in Steenwijkerland

Foto: Steenwijk Vestingstad

Het was de afgelopen weken spannend of Sinterklaas überhaupt aan zou komen in Nederland, maar afgelopen zaterdag kwam de goedheiligman ondanks alle corona beperkingen toch aan in Nederland.

Ook in Steenwijkerland was het onduidelijk of de goede Sint wel zou komen. In de week voorafgaand aan de intocht was dagelijks om 17:00 uur het Sinterklaas journaal van Steenwijkerland te zien op RTV SLOS en op de websites van de Steenwijker Courant en Steenwijk Vestingstad. Deze journaals krijgen op 21, 28 november en 4 december een vervolg met Sinterklaas zelf in de hoofdrol.

In de Sinterklaas journaals voorafgaand aan de intocht werd Jannes Mulder door burgemeester Rob Bats op pad gestuurd naar diverse plaatsen in Steenwijkerland om te kijken waar Sinterklaas dit jaar (coronaproof) aan kon komen. Daarbij zette een hulp van Sinterklaas, genaamd Bert Weter, een streep door maar liefst 7 plaatsen. Giethoorn, Blokzijl, Steenwijkerwold, Vollenhove, Oldemarkt, Willemsoord en ook het Steenwijkerdiep in Steenwijk voldeden dit jaar niet aan de eisen. Gelukkig voor Steenwijkerland had Burgemeester Rob Bats zelf al contact met Sinterklaas. Sinterklaas kwam na de landelijke intocht met de trein naar Steenwijk, waardoor het Sinterklaasfeest in Steenwijkerland ook dit jaar gewoon gevierd kan worden.

De komende 3 weken is Sinterklaas wekelijks te zien in half uur durende nieuwe afleveringen van het Sinterklaas journaal welke elke zaterdag om 17:00 uur te zien zijn op RTV SLOS en op de sites van de Steenwijker Courant en Steenwijk Vestingstad. In deze journaals zal Sinterklaas ons wekelijks bijpraten over zijn avonturen in Steenwijkerland, komen de gedichten en verlanglijstjes van de kinderen in Steenwijkerland aan bod en worden er uiteraard onder leiding van Harold Kooij diverse Sinterklaasliedjes gespeeld en gezongen. Reporter Jannes Mulder ging er afgelopen weekend met een cameraploeg op uit om vragen van kinderen aan Sinterklaas te verzamelen. Sinterklaas zal in de komende drie uitzendingen elke week de leukste en meest dringende vragen beantwoorden.

Ook de Sinterklaas kleurplatenactie van Steenwijk Vestingstad krijgt een plek in het Sinterklaas journaal. Zo worden wekelijks de ingeleverde kleurplaten bekeken en worden elke week 10 kinderen beloond met hun inzending. En tot slot is er nog Bert Weter: waarom ging er een streep door al die plaatsen en met wie sprak hij aan het einde van elke aflevering? Hopelijk krijgen Sinterklaas en Jannes Mulder antwoord op de deze vragen.

Als kinderen vragen aan Sinterklaas hebben, dan kunnen ze deze sturen via het contactformulier op: https://steenwijkvestingstad.nl/contact/

De kleurplaat kan worden opgehaald bij de deelnemende winkels van Steenwijk Vestingstad, of worden gedownload via: https://steenwijkvestingstad.nl/winter-in-steenwijk/kleur-en-win/

Reacties

Cookieinstellingen