Rijkmans Opel verhuist

Foto: Opel Rijkmans

De vestiging van Auto Palace Rijkmans verlaat de Industrieweg. Het garagebedrijf trekt wat de garage-activiteiten in bij de collega’s aan de Leonard Springerlaan, ook in Meppel. De verkoopactiviteiten en het Occasion Center vertrekken naar de vestiging in Steenwijk. Dat kregen de klanten zaterdag in een brief te lezen. De verhuizing is komende dinsdag al geëffectueerd.

De klanten van Auto Palace Rijkmans moeten voor reparaties, APK-keuringen en andere werkzaamheden op het technische vlak voortaan naar de Leonard Springerlaan. Wie een nieuwe auto wil kopen, kan daar ook wel terecht, maar alles wat met verkoop van Opels te maken heeft, gaat naar Steenwijk. De huidige vestigingsmanager Hans van Wieren verhuist mee naar Steenwijk. In Meppel is Peter Mencke het aanspreekpunt. de Opeltechnici en receptionist van voorheen Rijkmans blijven ook in Meppel werkzaam.

Tijdperk

Met het vertrek van de Opelgarage van de Industrieweg komt een einde aan een tijdperk dat vele decennia heeft geduurd. Al in de zeventiger jaren van de vorige eeuw was Opel Tweelo gevestigd aan de Industrieweg nummer 3 en jaren lang zwaaide Jan Hogenkamp daar als directeur de scepter. Het garagebedrijf kreeg zelfs landelijke bekendheid als (shirt)sponsor van eredivisie basketbalclub Red Giants in Meppel. De garage werd op een gegeven moment verkocht aan Opel-collega Rijkmans in Steenwijk, maar nog niet zo heel lang geleden ging het bedrijf over naar het veel grotere Auto Palace. Die zit al jaren aan de Leonard Springerlaan en was eerder vooral bekend als Peugeotdealer.

Reacties

Cookieinstellingen