Duizenden euro’s besparen met hypotheek oversluiten

Foto: Pixabay

Op dit moment zijn de hypotheekrentes niet gewoon laag, maar zelfs extreem laag. Fijn voor starters, hoor ik u denken, maar wat heeft u eraan? Niet alleen voor starters kunnen deze hypotheekrentes voordelig zijn. Ook als u jaren geleden een hypotheek heeft afgesloten met een hogere rente dan die van de huidige hypotheken, kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten. Dit heet oversluiten.

De rente op de hypotheek kan bijna niet lager, dus dit is hét moment voor het oversluiten van je hypotheek. Een lage hypotheekrente zorgt namelijk voor lagere maandlasten en wie wil dat nou niet? Ook is het mogelijk om de lage hypotheekrente vast te zetten voor tien jaar of langer, om zo de lage maandlasten ook veilig te stellen in de toekomst.

Maar het oversluiten van je hypotheek geeft niet altijd voordeel: Meestal wel, maar niet altijd. Je kan via deze hypotheek oversluiten bespaar calculator checken wat jij kan besparen. Beter is het om uw hypotheek niet over te sluiten als het renteverschil niet opweegt tegen de kosten en/of wanneer uw rentevast periode bijna afloopt. Bij de grote opbrengsten van oversluiten horen namelijk ook kosten, waardoor u natuurlijk zeker wilt weten of de besparing groter is dan de investering. De investering bestaat uit de eventuele boeterente, de financiële schade voor de bank waar u op dit moment een hypotheek heeft, de taxatiekosten, de notariskosten en de advieskosten. Deze kosten kunnen zelfs meegefinancierd worden in de nieuwe goedkopere hypotheek!

Kijk dus altijd goed of de kosten van het oversluiten van de hypotheek opwegen de besparingen. In deze gratis oversluiten gids kan je nog een keer alles gedetailleerd doorlezen. Succes met besparen!

Reacties

Cookieinstellingen