G-team Olde Veste zoekt versterking

Olde Veste coryfee Bert Boonstra en daarnaast de G-team begeleiders Alien Stuifzand, Jack Berghuis en Jos Kruizinga
Foto: George Huisman/Bureau TekstHuis

Hun grootste successen behaalden de G-teams van Olde Veste bij het zaalvoetbal in de WRZV-hallen in Zwolle: drie kampioenschappen in vijf jaar. Maar de wekelijkse trip naar Zwolle bleek na al die jaren toch te inspannend voor de voetballers: het kostte ze de halve zaterdag. Vandaar dat ze nu hun blik weer richten op het veldvoetbal. Na de winterstop willen ze daar een herstart mee maken. Alleen: er is een tekort aan voetballers.

Jack Berghuis, leider en een van de coördinatoren van het G-voetbal bij Olde Veste: ‘We hebben geen elftallen meer, maar zeventallen. Noodgedwongen want er haakten er een paar af. Sommigen zijn geblesseerd, eentje wilde naar het reguliere voetbal. Die speelt nu bij Steenwijker Boys. Vonden wij als begeleiding wel mooi, dat iemand probeert in het reguliere voetbal verder te komen’.

‘Iedereen uit heel Steenwijkerland mag hier komen. De gemeente is groot genoeg’, roept trainer/coördinator Jos Kruizinga potentiele spelers op. ‘Er wordt één keer per week getraind, op de dinsdagavond van kwart voor zeven tot kwart voor acht, op het complex aan de Parallelweg. De trainingsopkomst is vrij constant, dat is eigenlijk altijd zo geweest’. Assistent Alien Stuifzand vult aan: ‘Kom gerust kijken, een keertje meedoen, je hoeft je niet gelijk op te geven. Kom maar langs in voetbalkleding, kun je gelijk meedoen! Mannen en vrouwen, jongens en meisjes, iedereen is welkom. Er is wel een leeftijdsondergrens, geen bovengrens. Vanaf vijftien, zestien jaar ben je als G-voetballer welkom bij ons. We houden die leeftijd aan omdat we ‘volwassen’ voetbal spelen. Na de komende winterstop willen we op een half veld gaan voetballen, zeven tegen zeven’.  

‘En’, zegt trainer Kruizinga, ‘waarom zouden we niet kunnen samenwerken met andere clubs, zoals Steenwijkerwold of Willemsoord. Dat is tegenwoordig heel hip, samenwerken. Om mijn part noemen we het het G-team van Steenwijkerland, waarbij Olde Veste dan wel de centrale rol speelt, omdat het de grootste club met de meeste velden, kleedkamers en de meeste ervaring. In Steenwijkerland zijn wij het enige G-team. De meeste clubs om tegen te voetballen zijn allemaal verder weg: je hebt Meppel, Heerenveen, dan komt Hoogeveen, Sneek, Zwolle’.

Reacties