Vaststelling kieslijst voor ChristenUnie Steenwijkerland

Foto: ChristenUnie Steenwijkerland

Op 18 november hebben de leden van de ChristenUnie Steenwijkerland bij acclamatie de kieslijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. 

Naast deze twee onderwerpen hebben de leden ook ingestemd met de benoeming van Niels Rook als voorzitter van de kiesvereniging. Niels volgt Cor Lievers op die na 10 jaar de voorzittershamer overdraagt.
D
e kieslijst zal worden aangevoerd door Jantina Drijfhout en Dennis Spans. Daarnaast is Marcel Scheringa, op dit moment al wethouder namens de ChristenUnie, kandidaat voor het wethouderschap in een nieuw te vormen college. Cor Lievers, op dit moment burgerraadslid en Henk Boxum, op dit moment raadslid vormen samen met genoemde personen de top 5 van de kieslijst van de ChristenUnie.

Voorzitter van de kiesvereniging Niels Rook is erg blij met de samenstelling van de gehele kieslijst.  “We zijn blij dat Jantina Drijfhout door wil als lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Inmiddels heeft Jantina al een aantal jaren ervaring in de gemeentelijke politiek, eerst actief als burgerraadslid, raadslid en inmiddels al bijna vier jaar als fractievoorzitter. Samen met Henk Boxum heeft ze de ChristenUnie een gezicht gegeven in de raad en we vertrouwen erop dat ze dat samen met de fractie ook na de verkiezingen zal blijven doen” aldus Rook.
Rook vervolgd: “Dat Marcel Scheringa zich wederom beschikbaar stelt als wethouder is geweldig nieuws. Marcel heeft zich de afgelopen periode als wethouder vol overgave ingezet in het college en heeft bewezen dat hij ontzettend capabel voor deze functie is. We zijn dan ook zeer blij dat hij zich opnieuw beschikbaar stelt.
Ook zijn we blij dat we voor de verkiezingen een kieslijst kunnen presenteren met inwoners uit verschillende kernen in onze gemeente. Ook zien we naast een aantal vertrouwde gezichten een groot aantal nieuwe personen op de lijst. Kortom, een mooie club mensen die voor de ChristenUnie het christelijk-sociale gezicht gaan zijn bij de komende verkiezingen. We kijken vol vertrouwen uit naar deze verkiezingen”, aldus Rook. 

Reacties

Cookieinstellingen