Harry Renting nieuwe voorzitter D66 Steenwijkerland

Foto: D66 Steenwijkerland

In de online ledenvergadering is Harry Renting onlangs unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter van D66 Steenwijkerland. In zijn rol als voorzitter wil hij verder bouwen aan de vereniging. “D66 is naast een politieke partij, ook een vereniging die gezellige activiteiten met de leden organiseert. Aan de verbindende structuur binnen de vereniging wil ik verder bouwen. Ik heb er echt zin in om als voorzitter met de leden in contact te komen.” Renting geeft aan dat D66 door de landelijke verkiezingen in een ‘goede flow’ zit.

Groeiende vereniging

De laatste jaren groeit het aantal leden binnen D66 Steenwijkerland . In korte tijd zijn er tien nieuwe leden bij gekomen. Sinds 2010 is D66 in de gemeenteraad van Steenwijkerland vertegenwoordigd en op dit moment actief met één zetel in de raad. “Ondanks dat we sinds 2018 minder raadszetels hebben, blijven we groeien als vereniging. We gaan veel met inwoners in gesprek en houden via Social Media en onze website iedereen op de hoogte. We blijven als partij het hele jaar zichtbaar” aldus Renting.

Progressieve partij

Fractievoorzitter Emmy Elgersma geeft aan dat ze regelmatig door inwoners benaderd wordt over de onderwerpen die ze in de raad aansnijdt. “Als je kijkt naar onze voorstellen en het stemgedrag in de gemeenteraad, kunnen we wel stellen dat D66 de meest progressieve partij van Steenwijkerland is. Dat waarderen inwoners blijkbaar.” Ook is Elgersma positief over de verkiezingsuitslag. “We zien in Steenwijkerland ruim 2800 stemmen voor D66. We hopen dat deze inwoners volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen ook op ons stemmen.”

Kandidaten gemeenteraad gezocht

Komend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen en daar wil D66 weer aan mee doen. Daarom blijft de afdeling altijd zoeken naar bestuurders en nieuw politiek talent. Als iemand interesse heeft om D66 te versterken of hier vragen over heeft, is meer informatie op de website www.d66steenwijkerland.nl te vinden of kan men contact opnemen met Harry Renting – M. 06-19961802

 

Reacties

Cookieinstellingen