Wie wint de Nettie de Lange Prijs 2020?

Foto: GroenLinks

GroenLinks Steenwijkerland gaat de komende maanden op zoek naar kandidaten voor de tweede Nettie de Lange Prijs. Deze prijs werd in 2018 gelanceerd door GroenLinks en op 8 maart 2019  voor het eerst uitgereikt aan Antoinette Versteeg van het Taalpunt.

Ook in 2020 gaat GroenLinks de Nettie de Lange Prijs uitreiken op de Internationale Vrouwendag. “Deze prijs gaat niet alleen over vrouwen”, stelt organisator Aletta Makken, het raadslid van GroenLinks in Steenwijkerland. “Het gaat om de gelijkwaardige positie, die zowel mannen als vrouwen hebben in onze Steenwijkerlandse maatschappij. Het gaat dus om emancipatie in de brede zin van de betekenis.”

De Nettie de Lange Prijs wordt uitgereikt aan een bedrijf, organisatie, groep of persoon die zich het afgelopen jaar aantoonbaar heeft ingezet voor gelijkwaardigheid. Zo was bijvoorbeeld vorig jaar ook de brandweer Oldemarkt genomineerd vanwege hun mooie verdeling van zowel mannen als vrouwen in het team.

Inwoners van Steenwijkerland en bedrijven en/of organisaties uit Steenwijkerland kunnen anderen nomineren voor de Nettie de Lange Prijs.

  • Uiterste inzenddatum nominaties: 1 februari 2020. Gebruik daarvoor het  webformulier.
  • Alleen inzendingen met een korte, onderbouwde motivatie worden in behandeling genomen.
  • Alle inzendingen worden, na controle door de jury, op de website van GroenLinks Steenwijkerland vermeld.
  • De genomineerden en de winnaar worden verkozen door de jury.

Verkiezing vijf genomineerden

  • Uit alle inzendingen kiest de jury vijf genomineerden.
  • Op 21 februari 2020 worden deze vijf bekendgemaakt op onze website en via een persbericht.
  • De vijf genomineerden krijgen een uitnodiging om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.

Op 9 maart 2020 wordt de Nettie de Lange Prijs uitgereikt aan één van de vijf genomineerde kandidaten tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in de Kringloopwinkel van Steenwijk. Aanvang 10.00 uur.

Geef je favoriete kandidaat voor de Nettie de Lange Prijs op via het speciale webformulier op de website van GroenLinks Steenwijkerland: https://steenwijkerland.groenlinks.nl/

Verdere inlichtingen: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen