Succesvolle inschrijving voor Werkfestival Steenwijkerland

19 sep , 15:03 Nieuws
wfst 2
Donderdag 14 november wordt voor de derde keer het Werkfestival Steenwijkerland georganiseerd in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Al meer dan 30 bedrijven en organisaties doen mee met dit unieke evenement waar werk en werken in Steenwijkerland en omgeving centraal staan. Er is nog plaats voor zo’n 15 deelnemende bedrijven. De organisatie roept ondernemers op om niet lang meer te wachten met inschrijven. 
Eerdere edities brengen veel bezoekers op de been
In 2023 bezochten ruim 850 bezoekers het Werkfestival Steenwijkerland en nog eens 400 scholieren deden mee met de Elf-Bedrijven-Tocht. ‘Een eenvoudiger manier om in contact te komen met potentiële, nieuwe werknemers is er niet’, geeft Theo Bouius – één van de organisatoren van het evenement – aan. ‘In de voorgaande edities hebben deelnemende bedrijven vacatures, stage- of werkervaringsplekken in kunnen vullen. Een prachtig resultaat!’, aldus de accountmanager van de Business Club Steenwijkerland. 
Kans om nieuwe contacten te leggen
‘Veel ondernemers kampen met personeelstekorten en hebben openstaande vacatures’ vervolgt Bouius. ‘Ik kom het dagelijks tegen’. Voor bedrijven is deelname aan het Werkfestival Steenwijkerland een uitgelezen kans om zich te presenteren en in contact te komen met werkzoekenden. ‘Je ziet dat er allerlei doelgroepen belangstelling hebben om een kijkje te nemen op de beursvloer. Iets wat we continu proberen aan te jagen’, geeft hij aan. ‘Er is ook nauw contact met de gemeente en het Werkgevers Servicepunt die ervoor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, degene die een Wajong uitkering hebben, statushouders en Oekraïners naar De Meenthe komen. Zij zorgen voor tolken en begeleiders. Een mooie samenwerking.’
Carrière maken of juist een stapje terug doen
‘Er komen naast werkzoekenden ook starters en professionals die wel eens wat anders willen. Mensen die dichterbij willen werken of juist op zoek zijn naar een hele andere functie. Dat hoeft niet eens te zijn om carrière te maken maar ook andersom kom je tegen. Bezoekers die minder verantwoordelijkheid willen of stress.’ Het wordt weer een gemêleerd gezelschap de 14de november. Daar is Bouius wel van overtuigd.
Werkfestivalsteenwijkerland.nl 
Een uitgebreid overzicht met deelnemende bedrijven is te vinden op www.werkfestivalsteenwijkerland.nl. Via deze site kan ook ingeschreven worden. Bezoekers die op 14 november een kijkje willen nemen hoeven zich niet aan te melden. Van 14.00 tot 18.00 uur heeft iedereen gratis toegang.