Oldemarkt op de bres voor goede doelen

06 jun 2016, 21:02 Nieuws
jle po jongen wortel 20
In Oldemarkt zijn momenteel meerdere inzamelacties gaande voor het goede doel. De acties zijn erg divers met allemaal tot doel, geld inzamelen.
Zo deden Susanne Moedt en Marielle Kraak mee aan 'Samenloop voor Hoop', zij deden mee aan de 24-uurs durende wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker vanuit KWF kankerbestrijding. Karin Borg en Angela Meijerink deden mee aan de Run for KIKA en haalden al hardlopend geld op voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker.
Heidi de Vries koos voor het KWF naar aanleiding van een persoonlijke ervaring, zij besloot metalen dopjes in te zamelen voor de actie 'Samenloop voor hoop' in Boijl.
De actie voor het KWF in Boijl is nu achter de rug, maar Heidi gaat door. Op de oprit bij hun woning (Platteweg 21) staat een container waar nog steeds metalen dopjes in kunnen worden gegooid, bijvoorbeeld dopjes van bierflesjes of conservenpotten. Heidi blijft voor het KWF inzamelen.
Naast metalen dopjes, mogen ook plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen en melkpakken in de container worden gedeponeerd deze worden ingezameld voor het KNGF. De opbrengst van de plastic dopjes komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap.
Heidi vindt het niet erg als de doppen door elkaar heen worden ingeleverd, dan sorteert ze zelf wel weer.
Het Jongerencentrum van Oldemarkt, Sidekick heeft momenteel ook een inzamelactie. Zij zamelen lege statiegeldflessen in voor Team Nico uit Steenwijkerwold. Team Nico gaat 700km fietsen om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar een medicijn dat de ziekte van Duchenne de wereld uit kan helpen.
Lege statiegeldflessen kunnen bij het Jongerencentrum worden gebracht en bij de Waterbuffelfarm. Coop Koetsier in Oldemarkt doet ook mee; bij het inleveren van statiegeld flessen bij de inzamelautomaat kan er op de gele donatie knop worden gedrukt, hiermee is een donatie voor Team Nico gerealiseerd.
Ook de band 'Lose the Shoes' gaat team Nico helpen om een groot geldbedrag bij elkaar te krijgen. De band treedt op 8 juli belangeloos op bij het benefietconcert in Steenwijkerwold voor Duchenne Heroes.