Michel Post: De Onmisbare Verbinder in Jongerenbegeleiding bij NoordWestGroep

26 sep , 16:27 Nieuws
dsc09872 kopie
Michel Post, teamleider bij de NoordWestGroep Academy, speelt een sleutelrol in de begeleiding en plaatsing van jongeren met diverse achtergronden en uitdagingen. Onder zijn leiding heeft de academy een aanpak ontwikkeld die niet alleen gericht is op het vinden van werkplekken, maar ook op het verbeteren van het welzijn en de ontwikkeling van jongeren in Steenwijkerland. Om deze jongeren laagdrempelig te benaderen, is de campagne "Michel maakt het mogelijk" gestart. Deze campagne richt zich op alle jongeren die willen en kunnen werken, en biedt hen een kans om deel uit te maken van het team.
Michel Post benadrukt het belang van zijn rol als verbindende schakel binnen de NoordWestGroep en de bredere gemeenschap. “Het is belangrijk dat mensen zowel intern als extern mij herkennen als een belangrijk aanspreekpunt, maar het uiteindelijke doel is dat deze aanpak zich verspreidt binnen de organisatie en breder,” zegt Post. Hij hoopt dat zijn persoonlijke benadering een olievlekwerking heeft, waarbij de waarden en methoden die hij promoot een breder draagvlak krijgen.
NoordWestGroep biedt jongeren de kans om verschillende werkervaringen op te doen, met een baangarantie voor diegenen die nog geen passende werkplek kunnen vinden. Michel legt uit: “Als jongeren hier zijn, zorgen we ervoor dat ze ontdekken wat ze willen en nodig hebben om succesvol te zijn. "Het is cruciaal dat ze niet zonder structuur komen te zitten.” Zijn aanpak omvat ook het betrekken van ouders door hen rondleidingen te geven en hen te informeren over de mogelijkheden en voordelen van NoordWestGroep. Dit helpt vooroordelen weg te nemen en opent de deur voor jongeren die anders misschien niet betrokken zouden zijn.
Post’s persoonlijke betrokkenheid gaat verder dan alleen het begeleiden van jongeren. Hij is ook proactief in het communiceren met de gemeente over jongeren die uitvallen op school of andere problemen ondervinden. “Ik vind het belangrijk om de gemeente op de hoogte te houden van jongeren die wij begeleiden, omdat we samen verantwoordelijk zijn voor hun toekomst”. Hij benadrukt dat hoewel de gemeente formeel verantwoordelijk is voor jongeren met een startkwalificatie, er vaak een gezamenlijk belang is in het ondersteunen van deze jongeren.
De samenwerking met scholen en andere organisaties is ook cruciaal. Post nodigt scholen uit om met jongeren naar NoordWestGroep te komen, waarbij hij altijd een plekje beschikbaar heeft. “Mijn standaardantwoord is altijd ja. We gaan dan samen kijken wat de beste oplossing is voor de betreffende jongere,” legt hij uit. Deze open en uitnodigende houding helpt bij het overwinnen van obstakels en bevordert een succesvolle samenwerking.
Michel Post’s aanpak is niet alleen gericht op jongeren die een standaard traject volgen. “We zien steeds meer succes bij jongeren die niet de gebruikelijke route volgen, zoals diegenen met ernstige problemen thuis of verslavingsproblematiek. Door hen ruimte te bieden, kunnen we hen beter begeleiden en voorbereiden op een succesvolle toekomst”. Zijn betrokkenheid en toewijding maken een groot verschil voor deze jongeren, ondanks de uitdagingen die daarbij komen kijken.
Michel blijft zich inzetten voor een inclusieve en ondersteunende omgeving bij de NoordWestGroep Academy. “Ik hoop dat onze aanpak een voorbeeld is voor anderen en dat we blijven groeien in onze rol als jongerenbegeleiders” concludeert hij.