Irun2Bfit in park Rams Woerthe

12 apr 2016, 15:51 Nieuws
dsc 0918
Leerlingen van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe uit Steenwijk renden vandaag de benen uit hun lijf , ze rennen om fit te zijn voor hetIrun2Bfit lesprogramma. De aftrap van Irun2Bfit was vanmiddag in park Rams Woerthe te Steenwijk.
Het Irun2Bfit lesprogramma is een lijfstijlproject om jongeren bewust te maken van een gezond voedingspatroon en meer beweging.
Het lesprogramma is voor alle brugklassen en duurt acht weken. Jongeren leren hun eigen grenzen kennen, grenzen verleggen en maken kennis met een gezond voedingspatroon. De basis wordt wekelijks gelegd bij de lessen biologie, lichamelijke opvoeding en tijdens de mentorles.
De leerlingen werken deze acht weken aan het verbeteren van hun conditie, ieder op zijn of haar eigen niveau. Het programma wil jongeren bewust maken hoe voeding en beweging bijdragen aan een gezonde leefstijl.
Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan wat fitheid is, hoe het hart en de longen werken, wat voeding doet en hoe bijvoorbeeld de hormoonhuishouding van invloed is.
Het ligt in de bedoeling om vrijdagavond 17 juni de vijf kilometer te lopen tijdens de StoneCityRun.
Het draait er bij dit project niet om wie er straks als eerste over de finish is, maar dat iedere leerling voor zichzelf uitgedaagd is om een gezonde leefstijl na te volgen.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Steenwijkerland:
likelogo