Geslaagde Driewielfiets Ontdekdag van de Fietsersbond

25 jul , 12:40 Nieuws
fietsersbond driewielfietsontdekdag 2024 overzicht foto digidaan
Afgelopen dinsdag, 23 juli, vond in sporthal De Waterwyck een zeer geslaagde Driewielfiets Ontdekdag plaats. Deskundigen gaven uitleg over de verschillende soorten driewielfietsen en de voordelen. Daarna konden de bezoekers vragen stellen en kregen zij persoonlijk advies over welke driewieler het beste bij hen past. Het hoogtepunt van de dag was zonder twijfel de mogelijkheid om een proefrit te maken. Onder begeleiding van ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond maakten de deelnemers kennis met het veilige en stabiele gevoel dat een driewielfiets biedt. De glimlachen en opgeluchte gezichten spraken boekdelen: voor velen was dit een hernieuwde kennismaking met de vrijheid van fietsen.
De driewielfiets kan een oplossing zijn voor mensen die minder goede balans hebben en daarom niet meer kunnen of durven te fietsen op een fiets met twee wielen. Toch is bewegen ontzettend belangrijk en zijn er verschillende manieren om veilig te blijven fietsen. Tijdens de driewielfiets ontdekdag konden deelnemers ervaren hoe de driewieler hierbij kan helpen.
Buurtsportcoach Gerdo van Dalen van Sociaal Werk de Kop kijkt tevreden terug op een succesvolle dag en hoopt dat dit evenement een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. "Het is prachtig om te zien hoe mensen weer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en opnieuw kunnen genieten van fietsen."