Elfde Kunstmarkt in Oldemarkt met zonnige start

04 jun 2016, 14:35 Nieuws
jle po jongen wortel 20
Onder een stralende zon werd vanmorgen in Oldemarkt de Kunstmarkt geopend met een optreden van het popkoor "Pop in de Kop". Het is de elfde keer dat de Kunstmarkt wordt georganiseerd.
Kunstenaars zowel vanuit de omgeving als verder weg uit het land toonden diverse disciplines aan kunst tonen op deze kleine maar gezellige markt. De opzet dit jaar was anders dan voorgaande jaren; naast de markt met kunstwerken is het thema “Gluren bij de buren” toegevoegd.
Het thema ‘Gluren bij de buren’ houdt in: Muziek èn theater in huiskamers en tuinen, er waren diverse korte optredens die na elkaar bezocht konden worden.
Zo gaven om 11.00 uur Mieke Kok, Syti Christ en Theo Holland op de luit een optreden bij Oma's Brocante in de Hoofdstraat en om 14.00 uur was er in de tuin van B&B Snel Thuis het Saxofoonorkest Arundo uit Beetsterzwaag te bewonderen.
In "De ontmoeting" was de gehele dag een fototentoonstelling van twee fotografen uit Oldemarkt, Philip Friskorn en Frouwkje Zijlstra, te bezichtigen. En twee lokale zangeressen uit Oldemarkt gaven optredens op het Marktplein en leerlingen van OBS 'de Slinge' waren aanwezige voor de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd.