Het Zwarte Goud gaat op herhaling

Foto: Erik Driessen

Tributefestival Het Zwarte Goud gaat in 2025 op herhaling. Dat maken de organisatoren bekend in de podcastserie De Nedersaksen van Hendrik Jan Bőkkers en Albert Bartelds. Na de succesvolle eerste editie van het festival in Sint Jansklooster kon een vervolg niet uitblijven. “Met dit festival zetten we onze missie voort: het vergeten Nederlandse lied een podium geven”, zegt Robert Rook.

Samen met Germaine Rook, Dennis Jensen Verhoeckx en Hendri op de Haar speurde hij de afgelopen jaren vergeten artiesten op die in het Nederlandstalige circuit nog wél razend populair zijn. Vaak zonder dat ze dat zelf weten. Ze traden, samen met enkele grote namen, op tijdens de eerste editie van Het Zwarte Goud. 

‘De goudzoekers’ genoten net als de artiesten en bezoekers zelf ook van het festival en hun zoektocht naar de vergeten artiesten. Ze zaten bij veel toppers van vroeger aan de keukentafel. Dat gaan ze de komende jaren weer doen. “Want onze bedoeling is dat bij de tweede editie allemaal andere artiesten op de planken staan. We gaan voor nieuwe samenwerkingen en verrassende wendingen”, vertelt Rook. 

En daarmee zetten de organisatoren hun missie voort. “Wij willen vooral een podium bieden aan het vergeten Nederlandse lied en de geschiedenis daarvan. Dat initiatief heeft veel aandacht in de media opgeleverd. Daar gaan we met de tweede editie opnieuw voor. We willen opnieuw een verrassende ode aan het zwarte goud brengen.”

Binnenkort starten de voorbereidingen voor de tweede editie in juni 2025. De editie van de podcastserie De Nedersaksen met daarin de goudzoekers staat vanaf zondag online op de bekende podcastkanalen, waaronder Spotify.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen