Vestingstad maakt zich op voor sfeervolle decembermaand

Foto: Steenwijk Vestingstad

De activiteiten rondom Sinterklaas zijn nog volop bezig maar ondertussen maakt Steenwijk Vestingstad zich alweer op voor een sfeervolle decembermaand. De gezamenlijke winkeliers en horecaondernemers hebben de handen ineengeslagen en zorgen voor muziek en entertainment in het centrum van de Vestingstad. Hoogtepunt is Kerst in Steenwijk ‘Special Edition’ op zaterdag 16 december. Nieuw is de Wollig Landleven Winterfair en het tweedaagse evenement; Winter Fest op de Markt. 

Wollig Landleven Winterfair op 9 december 

Afgelopen zomer heeft iedereen al kennis kunnen maken met Wollig Landleven. Een unieke, landelijke fair met wol, lifestyle, kunst, kleding, homedecoratie en streekproducten. Het concept sloeg aan in de historische binnenstad en daarom is er op 9 december een vervolg. Deze editie geheel in winterstijl. De Markt en de Vrouwenstraat staan vol met kramen waar diverse specialisten hun koopwaar aanbieden. Kwaliteit, gezelligheid, ontspanning en sfeer maakt Wollig Landleven bijzonder. 

16 & 17 december Kerst in Steenwijk

Zaterdag 16 december is de Special Edition van dit inmiddels drukbezochte evenement. Vanaf 14.00 uur is de binnenstad geheel in kerstsfeer met veel muziek, koren, straattheater, een kerstmarkt en allerlei activiteiten. De winkels zijn tot 21.00 uur open, de scouting maakt vuur en de Scutterie heeft een kampement opgeslagen in de Vrouwenstraat. De Christmas Express, Luminius Angels en LightWinked Walkers doen iedereen genieten van hun verbazingwekkende performances. Ook sluit het programma ‘Anders naar Kerst’ in de Grote Kerk naadloos aan bij alle activiteiten in het centrum. Zondag 17 december is het koopzondag en is er ook veel vermaak. 

Winter Fest op de Markt zorgt voor nog meer gezelligheid 

Nieuw dit jaar! De Markt wordt, tijdens Kerst in Steenwijk, omgetoverd tot een grote Christmas Party. Hier zijn op 16 & 17 december foodtrucks en er is livemuziek. Verschillende, lokale bierbrouwerijen zorgen voor een heuse Bier Experience. Voor wie liever glühwein neemt of van een ander drankje houdt, zijn er knusse barretjes. Dit alles voor een groot gedeelte overdekt zodat het hier, ook bij minder mooi weer of lagere temperaturen, goed vertoeven is. Zaterdagavond is het Winter Fest tot 01.00 uur. 

Sfeervol kerstshoppen en de laatste week van het jaar zijn de Boxing Days. 

In het weekend voorafgaand aan Kerst wordt de stad opgevrolijkt met livemuziek en op zondag 24 december is een groot gedeelte van de winkels extra open. Van 28 t/m 31 december is het centrum ondergedompeld in Britse sferen. Steenwijk is dan voor een paar dagen ‘Stone City’. Tijdens Boxing Days is het supersale en gaan artikelen tegen zeer scherpe prijzen over de toonbank. Kortom; december wordt een maand vol muziek, entertainment en activiteiten in Steenwijk. Iedereen wordt door Steenwijk Vestingstad van harte uitgenodigd om dit mee te beleven. 

Actuele informatie en programma’s zijn te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen