Wetland Wonen is gestart met bouw appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking

Bewoners en betrokkenen vieren start nieuwbouw Eikenlaan in Zwolle
Bewoners en betrokkenen vieren start nieuwbouw Eikenlaan in Zwolle
Foto: Wetland Wonen

Woningcorporatie Wetland Wonen is begonnen met het bouwen van 16 nieuwe zorgappartementen voor Philadelphia Zorg. De nieuwe appartementen komen achter het bestaande gebouw aan de Eikenlaan in Berkum. Zodra de bouw klaar is verhuist een deel van de huidige bewoners naar het nieuwe gebouw. Daarna wordt het bestaande gebouw gemoderniseerd. Door de verbouwing en uitbreiding van de locatie is er straks ruimte voor 24 bewoners.

Samen met een aantal bewoners en hun familie, medewerkers van Philadelphia Zorg, omwonenden, Wetland Wonen en andere betrokkenen is de start van de bouw gevierd. “De uitbreiding van deze locatie is een mooie mijlpaal voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zwolle. Op deze plek kunnen we straks 24 bewoners zorg en een thuis bieden. We zijn blij dat Wetland Wonen dit mogelijk maakt”, zegt  Harm-Jan Kenter, manager zorg en begeleiding Philadelphia Zorg regio Noord.

Wetland Wonen is sinds 2022 de eigenaar van het pand aan de Eikenlaan. Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen: “We hebben dit gebouw aan de Eikenlaan overgenomen van collega-corporatie deltaWonen. En met dank aan de gemeente Zwolle zijn we sinds begin dit jaar eigenaar van het stuk grond waarop we nu de nieuwbouw bouwen. Door een goede samenwerking met deltaWonen en gemeente Zwolle kunnen wij ervoor zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking op deze plek kunnen blijven wonen. En dat het er fijn wonen is. We zijn er trots op dat we deze locatie nu kunnen uitbreiden en verbouwen. En dat we hierdoor kunnen voorzien in de vraag naar moderne, zorggeschikte appartementen in de regio Zwolle.”

Wetland Wonen verhuurt sociale huurwoningen aan woningzoekenden en zorginstellingen in de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. In dit geval huurt Philadelphia Zorg het gebouw aan de Eikenlaan van Wetland Wonen. Philadelphia Zorg verhuurt de woningen aan hun cliënten. Belangstellenden voor een woning kunnen zich melden via het cliëntbureau van Philadelphia Zorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen