BiervanEijk en Odiewijn gaan verhuizen naar Steenwijk

Foto: Odiewijn

Ondernemers Rogier en Marjan van Eijk, bekend van hun bier- en wijnspeciaalzaak BiervanEijk en OdieWijn verhuizen naar Steenwijk. Na drie succesvolle jaren in de oude tramremise in Frederiksoord werden ze onverwachts geconfronteerd met de verkoop van het pand. Aan de Koningstraat 2, op het marktplein in Steenwijk, vonden zij een nieuwe locatie. Om het pand te renoveren, in te richten en het assortiment uit te breiden zijn de ondernemers een succesvolle crowdfunding gestart. Met een voorverkoop is er 8400 euro opgehaald.

Een unieke combinatie
De biersommelier Rogier van Eijk startte drie jaar geleden zijn bierspeciaalzaak, en in 2022 sloot wijndocent Marjan van Eijk zich aan met een speciale selectie wijnen. Samen vormen ze nu de bier- en wijn speciaalzaak “BiervanEijk en Odiewijn.”
Door de gedwongen verhuizing zijn de ondernemers op zoek gegaan naar een geschikte locatie om verder te gaan. In Steenwijk vonden zij een nieuwe locatie die ook ruimte biedt voor cursussen en workshops.
Zo stelt Rogier: “We vullen het assortiment wekelijks aan met nieuwe bieren en kunnen persoonlijke aandacht bieden aan iedereen die binnenkomt. Dat maakt ons geliefd in Frederiksoord! We kunnen niet wachten om door te gaan in Steenwijk.”

Crowdfunding voor een vliegende start
Omdat de verhuizing niet was gepland is er een crowdfundingcampagne gestart.

Met het opgehaalde geld wordt de renovatie en inrichting van hun nieuwe zaak gefinancierd. Geïnteresseerden kunnen meedoen doormiddel van een voorverkoop. Er kan bijvoorbeeld shoptegoed worden gekocht of de mogelijkheid om een bier of wijn te laten rijpen in de kelder van nieuwe winkel.
Er is 11.000 euro nodig om de nieuwe winkel op te knappen en in te richten. Als er meer geld wordt opgehaald kan de workshopruimte worden ingericht en wordt het assortiment uitgebreid. De campagne loopt tot en met 15 september.

De ondernemers zijn dankbaar voor de steun, Marjan geeft aan: “Wij voelen ons enorm gesteund door de tot nu toe 63 supporters! Om hen te bedanken geven wij vooraf een feestelijke opening.”

Op 2 september gaat de nieuwe speciaalzaak open en zijn de eerste klanten welkom in Steenwijk.

Voor meer informatie over de crowdfundingcampagne en om deel te nemen, bezoek www.crowdaboutnow.nl/biervaneijk-odiewijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen