Ministerie SZW bezoekt NoordWestGroep

Foto: NoordWest Groep

Van trendvolger naar trendsetter. NoordWestGroep, het arbeidsontwikkelbedrijf van Steenwijkerland, laat de laatste jaren hierin duidelijk een trendbreuk zien. Dit blijft ook in het land niet onopgemerkt.

 “Wij doen het net een beetje anders dan onze collega-bedrijven en dat laten we graag zien”, zegt directeur Arjen Mol. Het is donderdagmiddag als Mevrouw Peters, Directeur – Participatie en Decentrale Voorzieningen, de heer Verweij en mevrouw Tims beide Senior Beleid – Participatie en Arbeidsmarktregio’s een bezoek brengen aan NWG. Om een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden en het beleid van NWG.

“Wij krijgen een goed beeld van wat jullie doen en zien dat jullie een hoge standaard hanteren in werk”, zegt mevrouw Peters. “Mooi dat jullie gewoon doen om te kijken wat werkt en dat dat zulke goede resultaten oplevert”, geeft de heer Verweij aan.


Buiten de lijntjes
“De afgelopen jaren hebben we niet stilgezeten, vertelt directeur Mol. We hebben op vele terreinen laten zien dat het loont als je soms een beetje buiten de lijntjes kleurt. Wij willen niemand aan de kant in Steenwijkerland. Iedereen verdient een waardevolle plek om zijn talent in te zetten. Dit begint bij ons met aandacht voor de jeugd. Wij pakken de jeugd al jong op, maken ze bekend met de mogelijkheden van NWG en scheppen een klimaat waarin ze hun talent kunnen ontwikkelen.
Soms blijven ze bij ons, maar het streven is om ze uit te laten stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Zo helpen we niet alleen die collega een stap verder, maar ook ondernemers en overheid.” 

Trendsetter
Wat maakt NWG-trendsetter in SW-land (sociale werkvoorziening)? Door intensief samen te werken met overheid – ondernemers – onderwijs versterkt het bedrijf doorlopend de positie in Steenwijkerland en zorgt het voor duurzaam en eerlijk werk voor huidige en toekomstige generaties. NWG wil dat iedereen mee kan doen. Zo heeft NWG al vele mensen aan werk geholpen en uit laten stromen naar het reguliere bedrijfsleven. Speeddaten en solliciteren zonder gedoe zijn bijvoorbeeld twee mooie initiatieven waarbij mensen zonder ingewikkelde sollicitatieprocedure een baan hebben gekregen.
Het schrijven van een CV of motivatie is hierbij niet nodig en werkt zeer drempelverlagend. Wil jij nu ook graag aan het werk? Meld je dan aan bij NoordWestGroep. www.noordwestgroep.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen