Theaterseizoen Rabo Theater De Meenthe 22/23 eindigt op 50269 bezoekers

Foto: De Meenthe

De laatste voorstelling moest het doen en bracht het theaterbezoekers aantal bezoekersaantal van Rabo Theater De Meenthe voor de derde maal boven de 50.000. Een uitverkochte show van Dai Carter bekend van het televisieprogramma Kamp Van Koningsbrugge zette het bezoekersaantal over de magische grens van 50.000.

Na een moeizame aanloop in september en oktober 2022 kwam in november de bezoekersstroom weer goed op gang en dat is tot het einde zo gebleven. Met alle activiteiten zoals gala’s, beurzen, events, congressen en bijeenkomsten gaat de teller dit jaar over de 180.000 bezoekers totaal. Voor seizoen 23/24 is de kaartverkoop gestart en inmiddels heeft Rabo Theater De Meenthe 12.500 kaarten verkocht en dat is meer dan voor corona. De dalende trend van later kaarten kopen lijkt voor het eerst gekeerd.

Ook voor het nieuwe seizoen is de doelstelling 50.000 theaterkaarten maar door nieuwe initiatieven zoals twee nieuwe festivals en 2 nieuwe eigen producties zou het aantal wel eens ruim daarboven kunnen liggen. Voor het eerst bracht het theater geen magazine uit maar een uitklapfolder en dat lijkt succesvol te werken.

Medio september krijgen alle inwoners in de regio wederom een programmaoverzicht en daarna bijna maandelijks. Het nieuwe marketing idee is regelmatiger bij bezoekers in de bus en online meer te adverteren. Een vierde deel van de kaarten wordt op dit moment namelijk pas binnen 10 dagen voor de voorstelling verkocht, dus is meer aandacht rondom de voorstellingsdatum belangrijker geworden.

Familie Knol was de 50.000ste bezoeker. Zij ontvingen een bos bloemen en mogen een voorstelling naar keuze uitzoeken in het nieuwe theaterseizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen