Inwoners van Steenwijk kunnen nog steeds amper tot geen geld storten

De inmiddels beruchte gele automaat aan de Gasthuisstraat.
De inmiddels beruchte gele automaat aan de Gasthuisstraat.
Foto: Google Streetview

Het is een doorn in het oog van meerdere inwoners; het niet kunnen storten van biljetten op de enige locatie in Steenwijk waardoor inwoners gedwongen moeten reizen naar Wolvega, Meppel of Noordwolde.

Na het sluiten van de filialen van de ABN Amro, Rabobank en ING vervielen een groot aantal stortingslocaties in Steenwijk waardoor er uiteindelijk maar één mogelijkheid over bleef.
Dit is de geldautomaat van Geldmaat -een samenwerking van de drie grotere banken- aan de Gasthuisstraat. Deze automaat is echter vaker buiten dienst dan dat deze daadwerkelijk functioneert.
Inwoners worden hierdoor min of meer gedwongen af te wachten of te reizen naar Wolvega, Meppel of Noordwolde. Dit tot grote ergernis onder de bewoners die graag hun contanten op de bank willen hebben.

Woordvoerster Margo van Wijgerden van Geldmaat betreurt dat er zo veel storingen zijn in de automaat. Zij erkent dat het aantal storingen hoog is en dat deze niks met elkaar te maken hebben maar wel voor uitval hebben gezorgd. “Er kunnen vele redenen zijn waarom dat niet het geval is, variërend van een probleem in de hardware tot een paperclip of kassabonnetje tussen de biljetten die gestort worden.”

De recente uitval die al een behoorlijke poos duurt heeft er toe geleid dat de automaat, of een deel van de hardware grotendeels zal worden vervangen. “Helaas duurt dit nog wel enige tijd, omdat we afhankelijk zijn van verschillende partijen die eraan te pas komen bij het herplaatsen van een automaat. Tot die tijd moeten mensen uitwijken naar Wolvega, Meppel of Noordwolde.
Alternatieve stortlocaties zijn te vinden via onze locatiewijzer: locatiewijzer.geldmaat.nl . Daar vinden mensen locaties met de toevoeging of ze binnen of buiten staan en wat de actuele beschikbaarheid voor storten is. Soms is een automaat wel beschikbaar voor opnemen maar niet voor storten. Met de introductie van onze nieuwe locatiewijzer is dat onderscheid te zien.” aldus de woordvoerster in een reactie.
Wanneer de automaat weer in gebruik kan worden genomen is niet bekend. Tot die tijd is het enkel mogelijk om sealbags te deponeren of om muntgeld te storten bij de Karwei aan de Broekslagen.

Waarom er in bijvoorbeeld Wolvega drie stortingsmogelijkheden in dezelfde straat zijn en Steenwijk maar één locatie heeft zegt Geldmaat het volgende; “Daar hebben wij naar gekeken, maar geen geschikte mogelijkheid gevonden. Een locatie moet altijd aan strenge eisen voldoen voor veiligheid, daarnaast zijn locaties vaak ondergebracht bij een retailer (binnen) of in de gevel van een onderneming of vastgoedeigenaar. We zijn afhankelijk van hun goodwill en hebben dat dus niet altijd voor het uitkiezen.”

Klanten die bankieren bij de Regiobank kunnen gewoon storten bij het kantoor van de vestiging die -ironisch genoeg- tegenover de Geldmaat gevestigd zit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen