Ontdek de natuur tijdens Nationaal Park-dag en Pinksteren bij Staatsbosbeheer

Foto: Philip Friskorn

In het kader van de Dag van het Nationaal Park op woensdag 24 mei zijn de boswachters van Staatsbosbeheer in het Nationaal Park Weerribben-Wieden de gehele dag te volgen via het Instagram-account, genaamd deweerribben en via de Facebook-pagina van Staatsbosbeheer De Weerribben (via de onderstaande link).

Daarnaast staan de jonge avonturiers centraal tijdens Pinksteren met de kinderactiviteit uilenballen pluizen en nestkastjes timmeren bij het Buitencentrum De Weerribben van Staatsbosbeheer in Ossenzijl.

Op eerste pinksterdag, zondag 28 mei, staan de uilenballen centraal. Tijdens deze activiteit leren kinderen van de boswachter alles over uilen en hun bijzondere voedingsgewoonten. Ze krijgen de kans om uilenballen uit te pluizen en te ontdekken wat deze braakballen ons kunnen vertellen over de eetgewoonten van uilen. Het is een educatieve en interactieve ervaring waarbij de kinderen zelf als kleine onderzoekers aan de slag gaan. Met de gevonden botjes kan je een braakbalschilderij maken. De boswachter van Staatsbosbeheer is erbij en geeft uitleg. Het uilenballen pluizen begint om 11 uur en de kosten bedraagt €5,- per kind.

Info en aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/uilenballen-pluizen-weerribben

Op maandag 29 mei, tweede pinksterdag, staat het timmeren van nestkastjes op het programma. Kinderen kunnen hun eigen creativiteit de vrije loop laten en onder begeleiding hun eigen nestkastje bouwen en verven. Na afloop mogen ze het nestkastje mee naar huis nemen en ophangen in hun eigen tuin. Op deze manier dragen ze bij aan het behoud van de vogelpopulatie en creëren ze een thuis voor vogels in hun eigen omgeving. Het nestkastjes timmeren begint om half 2 en de deelname bedraagt €10,- per kind, inclusief alle benodigde materialen. Info en aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/nestkastjes-timmeren-in-de-weerribben

Beide activiteiten vinden plaats in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in De Weerribben aan de Hoogeweg 27 te Ossenzijl. Ouders en begeleiders zijn uiteraard van harte welkom om mee te komen en de kinderen te ondersteunen tijdens de activiteiten. Staatsbosbeheer organiseert de activiteiten in het kader van de Dag van het Nationaal Park om kinderen bewust te maken van het belang van natuurbescherming en het behoud van ons natuurlijk erfgoed.

Tijdens de Nationaal Park op woensdag 24 mei zijn de boswachters van Staatsbosbeheer te online te volgen via Instagram https://www.instagram.com/deweerribben/ en de Facebook-pagina https://www.facebook.com/StaatsbosbeheerWeerribben

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen