Bioscoop in Steenwijk klaar voor heropening

Foto: Fotopersbureau Steenwyck

Woensdagavond gaat de bioscoop – Luxor Cinemas Steenwijk- na een ingrijpende verbouwing weer open! Aanvankelijk voor genodigden, gevolgd door de première van de nieuwe James Bond film “No Time to Die” die om 00:07 zal gaan draaien.

Nadat de vorige exploitant in 2020 vertrok uit Steenwijk kwam het pand weer in beheer van eigenaren Albert Jan Vos en Gerrit Doorn die besloten om na meerdere gesprekken zelf weer een bioscoop te gaan exploiteren in het pand.
En mede door het succes van Luxor Cinemas in Meppel moest dit geen moeilijk opgave zijn.

Een hele grote verbouwing moest er aan te pas komen, zo moest er een nieuw dak op het pand worden geplaatst omdat er lekkages waren.
Op 12 juli kon de bioscoop na wat kleine veranderingen in de foyer weer worden geopend zodat men ondanks de slechte zomer toch nog kon genieten van een film op het grote scherm.
Nadat zij op 22 augustus weer de deuren sloten werd er flink uitgepakt aan verbouwingen. Zo zijn alle zalen helemaal leeggehaald en is alles vervangen, de akoestiek is door verbouwingen aan de wanden een stuk verbeterd en is de geluidsinstallatie en het scherm helemaal vervangen.

Filmliefhebbers worden bij grote titels vlak voor de film begint al warm gemaakt door een geprogrammeerde voorshow die zich afspeelt in de foyer, daarmee wordt al een hele beleving gecreëerd.
Het aantal stoelen van de voormalige grote zaal is fors minder, daarentegen krijg je “business class voor een economy class prijs” beleving zoals Albert Jan Vos het beschrijft.
De zeer luxe en moderne stoelen hebben een erg prettig zitcomfort en is elektrisch verstelbaar waarbij ook gedacht is aan de veiligheid. Voor de versnaperingen is een verstelbaar tafeltje aanwezig zodat je niet alles op de grond hoeft te zetten. Tevens heeft de bezoeker enorm veel beenruimte waardoor je niet opgevouwen in je stoel zit.

De nieuwe stoelen bieden een zeer comfortabel zitcomfort en maakt de beleving compleet.

 

Ook de welbekende pauze in de film blijft, zo krijgt men de gelegenheid om nog wat eten en/of drinken te halen of even de benen te strekken met een sociaal aspect.
Albert Jan Vos kijkt tevreden terug, ondanks de intensieve verbouwing is het resultaat fenomenaal.

De bioscoop zal 7 dagen per week geopend zijn, een kaartje kost € 12,80.

 

Reacties