Steenwijkerland op weg naar Regenbooggemeente

Foto: Pixabay

Een inclusieve samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen. Dat is een van de speerpunten van het Steenwijkerlandse college van B&W.

Wethouder Trijn Jongman: ‘Daar hoort bij dat er beleid is dat zich richt op de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse inwoners. Daarom gaan we de nodige stappen zetten om in 2021 een Regenbooggemeente te worden waar serieus rekening wordt gehouden met de belangen van de LHBTI+ gemeenschap.’ Een werkgroep is bezig met de oprichting van een stichting. Hiervoor worden dromers, denkers, durvers en doeners – enthousiaste en betrokken inwoners van Steenwijkerland – gezocht om, samen met de gemeente, handen en voeten te geven aan inclusief Regenboogbeleid. Wie hier blij van wordt, kan zich aanmelden via [email protected]

Meedenken over het Regenboogbeleid, plannen maken en concrete activiteiten organiseren. Dat is in het kort het doel van de stichting die inmiddels in voorbereiding is. Een van de initiatiefnemers is Ronald Bakker. ‘We zoeken enthousiaste mensen die zich betrokken voelen bij het thema, daar ideeën over hebben en ook de handen uit de mouwen willen steken. Je hoeft niet per se uit de LHBTI+ gemeenschap te komen, iedereen is bij ons welkom. Met elkaar gaan we een stappenplan maken en ook kijken welke activiteiten we kunnen organiseren. Landelijk zijn daar al mooie voorbeelden van. Wil je meedoen? Meld je dan vooral aan.’ Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] Ook degene die meer wil weten kan zich via dit e-mailadres melden.

Online bijeenkomst

Vanwege de coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Daarom wordt in ieder geval de eerste bijeenkomst online georganiseerd. Het is de bedoeling om daarin meer uitleg te geven over de plannen. Belangstellenden zijn welkom en kunnen zich aanmelden via [email protected]. Zij krijgen vervolgens per mail een uitnodiging met meer informatie. De online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 februari 2021 van 19.30 tot 21.00 uur. 

Reacties