Corona nekt de Overijsselse Merentocht

Foto: Pixabay

De Overijsselse Merentocht is nog steeds niet verreden in de 22 jaar dat hij bestaat. Mocht de tocht dit jaar echter verreden kunnen worden omdat de ijsvloer dik genoeg is, dan gooit de coronacrisis roet in het eten.

Het bestuur van de OMT heeft namelijk besloten om een eventuele Overijsselse Merentocht vanwege de huidige coronamaatregelen niet door te laten gaan. Het bestuur van de OMT heeft dit laten weten aan en besproken met de gemeente. De gemeente ondersteunt het besluit van het bestuur.

Voorzitter Roelof Groen van de OMT “Met pijn in het hart hebben we het besluit genomen om een mogelijke OMT komend winterseizoen niet te organiseren. De huidige coronamaatregelen zijn te verstrekkend om een goede en veilige OMT te kunnen organiseren. Met zo’n 15.000 deelnemers is het een groot evenement dat niet alleen heel veel mensen op de been brengt, maar ook een groot beroep doet op de verschillende hulpdiensten, instanties en vrijwilligers. En dat is iets wat we in deze tijd van de coronacrisis moeten voorkomen. Het is een teleurstellende boodschap voor onze trouwe leden en alle andere schaatsliefhebbers, maar ik hoop op hun begrip voor dit besluit. Mocht blijken dat de coronamaatregelen dit winterseizoen alsnog sterk worden afgezwakt, dan liggen de draaiboeken klaar om snel coronaproof een tocht te organiseren. Maar ik denk dat we realistisch moeten zijn en dat de kans hierop zeer klein is”.

Het bestuur van de OMT heeft, in overleg met de gemeente en andere partijen, diverse opties besproken om een eventuele OMT in een andere vorm te organiseren. Maar daar bleek geen variant tussen te zitten die coronaproof was.
Burgemeester Rob Bats “Ik heb respect voor de keuze van de OMT en steun deze ook voor 100 procent. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, maar wel een noodzakelijke. Het is in deze coronatijd ook vrijwel onmogelijk om, mocht er ijs liggen, schaatstochten te organiseren die coronaproof zijn. IJs en de mogelijkheid om erop te schaatsen zorgen, hoe dan ook, altijd voor grote aantallen schaatsliefhebbers. Afgesproken is dat het besluit van de OMT navolging krijgt en dat andere schaatstochten het komend winterseizoen ook worden afgelast met het oog op de huidige coronamaatregelen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen