Sinterklaas Journaal voor alle kinderen in Steenwijkerland

Foto: Pixabay

De jaarlijks intocht van de Sint kan helaas niet doorgaan vanwege alle maatregelen rondom corona. Maar betekent dat, dat Sinterklaas helemaal niet in Steenwijkerland komt? En hoe zit het dan met de cadeautjes voor de kinderen? Op deze prangende vragen krijgen we met z’n allen antwoord tijdens het Sinterklaas Journaal dat van 8 tot en met 14 november dagelijks wordt uitgezonden door de SLOS en te volgen is via www.steenwijkvestingstad.nl

Opdracht van de burgemeester
Iedere dag om 17.00 uur gaat Jannes Mulder op pad om te kijken waar de Goedheiligman op een coronaproof manier de stoomboot aan kan leggen. De ‘razende reporter’ is door burgemeester Rob Bats hoogstpersoonlijk gevraagd om op zoek te gaan naar geschikte plekken in de gemeente. Een belangrijke opdracht die nog niet zo gemakkelijk is. Gelukkig krijgt Jannes hulp van een speciale afgezant van de Sint. Maar of die nou echt meehelpt…?   

Steenwijk Vestingstad biedt alternatief programma
Het Sinterklaas Journaal is een initiatief van Stichting Steenwijk Vestingstad. Normaliter is de intocht een belangrijke start voor de Sint- en Kerstinkopen en zijn november en december dé maanden waar de detailhandel omzet kan maken. Nu het anders is dan andere jaren werd gezocht naar een alternatief. 

Stimuleren lokaal kopen 

De ondernemersvereniging heeft een uitgebreid pakket aan (online) activiteiten samengesteld waarin, naast het Sinterklaas Journaal, onder andere ook een Kleurplaat Actie, de Sint & Kerst Actie en de Decemberbingo zijn opgenomen. Er zijn komende twee maanden mooie prijzen te winnen. Dit alles om, in deze bijzondere tijd waarin online kopen een toevlucht neemt, het lokaal kopen te stimuleren. Daarnaast is er in de weekenden, als de situatie het toelaat, gezelligheid in de stad met live-muziek en lopend entertainment. Uiteraard altijd rekening houdend met alle maatregelen die er zijn. Veiligheid en gezondheid voor iedereen voorop. 

Ook na 14 november staan er nog een aantal afleveringen van het Sinterklaas Journaal gepland. Alle informatie is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen