Haar- en hoofdhuidproblemen door coronastress

Foto: Kapsalon Rosa

45% van de Nederlanders heeft haar- of hoofdhuidproblemen, of heeft deze gehad. Uit onderzoek blijkt dat bij bijna 10% van hen deze problemen ontstaan of verergerd zijn door de coronacrisis.

Jeuk, eczeem en zelfs haaruitval zijn klachten die veroorzaakt kunnen worden door stress, maar op hun beurt ook stress veroorzaken. Gespecialiseerde haarwerkspecialisten kunnen veel betekenen. Want er zijn goede behandelingen voor haar- en hoofdhuidproblemen. Maar uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen niet weten waar ze met hun problemen en vragen terecht kunnen.

Het belang van haar

83% van de Nederlanders vindt dat hun haar en kapsel bijdraagt aan zelfvertrouwen. “Haar is ontzettend belangrijk voor het welzijn van mensen.” vertelt Willeke Pietersma, voorzitter van de ANKO Sectie Haarwerken. “Tijdens en na de lockdown afgelopen voorjaar, werd dat meer dan ooit duidelijk. Nederland miste de kapper enorm en de waardering voor ons vakmanschap steeg naar ongekende hoogte.”

Veilig naar de haarwerkspecialist

Haarwerkspecialisten leveren naast beauty ook zorg en deze zorg ging door tijdens de lockdown, ook in de regio Emmeloord, Lemmer, Wolvega & Steenwijk. “We hebben mensen die hun haar verliezen door chemo of een andere oorzaak gelukkig gewoon kunnen helpen tijdens de lockdown. Dit konden we doen door een strak hygiëne-protocol en extra beschermingsmiddelen als mondkapjes en spatbrillen. Als haarwerkspecialisten zijn we al gewend om met dit soort bescherming te werken”, aldus Walter Postma van Kapsalon Rosa in Kuinre. “Maar een haarwerkspecialist kan ook veel betekenen voor mensen met minder ernstige klachten, die geen haarwerk nodig hebben. Er is zoveel mogelijk qua preventie van haaruitval en het oplossen van problemen, maar helaas weet nog niet iedereen dit. Door jaarlijks een ‘Dag van het Haarwerk’ te organiseren, proberen we bij te dragen aan het doorbreken van het taboe en meer bekendheid te geven aan de oplossingen die er zijn.”

Deskundigheid en privacy

De ANKO Sectie Haarwerken verenigt zo’n 350 deskundige en erkende haarwerkspecialisten. Zij zijn gewend te werken met kwetsbare klanten. Ook Kapsalon Rosa in Kuinre hoort bij deze groep specialisten. Walter: “Wij kennen heel goed de onzekerheden en gevoeligheden van bijvoorbeeld kankerpatiënten en mensen met alopecia, maar juist ook mensen met ‘gewoon’ heel dun haar of een gevoelige hoofdhuid kunnen bij ons terecht. Onze salons zijn zo ingericht dat privacy voorop staat en klanten zich snel op hun gemak voelen. Doordat we zelf ervaren hebben hoe groot de impact van haarverlies op de mensen kan zijn, zijn we er op gebrand om mensen zo goed mogelijk te helpen. 20 oktober 2020 is de Dag van het Haarwerk, waarmee we mensen bekend willen maken met de mogelijkheden bij haarverlies in welke vorm dan ook. Een afspraak is zo gemaakt; Iedereen is van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking!”

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met Kapsalon Rosavia 0527-231493.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Kapsalon Rosa

Reacties