Oudejaarscabaret Terug Naar Steenwijk start oefenen voor afsluiting van 2020

Foto: Ina Kok-van Sleen

Onlangs is het Oudejaarscabaret Steenwijk gestart met het oefenen voor de voorstellingen op 29 en 30 december. ‘We willen het jaar 2020 met een uniek eindejaarscabaret volwaardig afsluiten’, aldus de cabaretgroep.

De drie voorstellingen van Terug Naar Steenwijk worden gegeven in de grote Evenementenhal. De hal is daartoe omgebouwd als theater en voor Terug Naar Steenwijk worden verdere aanpassingen gedaan, zoals beeldschermen en camera’s. 

De omstandigheden waaronder het veertiende cabaretprogramma, getiteld ‘Beij ons in ’t Park’, dit op de planken wordt gebracht zijn bepaald bijzonder. Waar het programma vanaf de eerste editie met veel succes in de theaterzaal werd gebracht, gebeurt dat nu in de grote evenementenhal. Hier is -vanwege de beperkende Corona-maatregelen- plaats voor ongeveer 425 bezoekers.  

Centraal in de voorstellingen van 2020 staat Rams Woerthe. Het stadspark en de villa behoren tot het mooiste van wat Steenwijk te bieden heeft. Het park wordt door de échte Steenwijker liefkozend ‘de tuun’ genoemd. Iedereen is er wel eens geweest: een rijke basis voor het plaatselijke cabaret derhalve.

De voorstellingen zijn op dinsdag 29 december (20.00 uur) en woensdag 30 december (14.00 en 20.00 uur). Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij De Meenthe.

Reacties