Zomerbegeleiding Drenthe College Meppel voorkomt studievertraging

Foto: Drenthe College

Zorg- en Welzijns-studenten van Drenthe College Meppel hebben deze zomer de mogelijkheid gekregen om studie- en stage-achterstanden in te halen. Studenten werden intensief begeleid door vier docenten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs. Deze zomerbegeleiding heeft studievertraging voorkomen en zelfs geresulteerd in diploma’s.

Contactmoment online
Door de coronamaatregelen hadden zowel eerste-, tweede- als derdejaarsstudenten achterstanden opgelopen. Voor de zomerbegeleiding konden de mbo-studenten zich aanmelden. De begeleiding bestond uit wekelijkse contactmomenten online. Achterstanden werden in kaart gebracht, een plan van aanpak werd door de studenten geschreven, opdrachten ingeleverd en de studievoortgang werd besproken.  

Zestien studenten
Zestien studenten maakten dankbaar gebruik van de zomerbegeleiding. Eén van hen was de 23-jarige Jesse Waterlander, derdejaarsstudent Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Voor de coronamaatregelen liep hij drie dagen in de week stage bij kinderopvang ‘De Kinderkei’ in Wolvega. 

Jesse: “Door de maatregelen kon ik mijn stage en dus ook mijn opleiding niet afronden. Ik had mijn stage-uren al gemaakt, maar moest nog vier examens bij de kinderopvang doen. Het voeren van een oudergesprek was daar één van. Toen ik hoorde van de zomerbegeleiding heb ik gelijk mijn stagebegeleider gebeld. In de zomervakantie heb ik twee dagen in de week bij de kinderopvang gewerkt aan mijn examens. Volgende week heb ik mijn eindgesprek en als het goed is ontvang ik daarna mijn diploma. Vanaf oktober ga ik bij de kinderopvang aan het werk. 

Hij vervolgt: “De begeleiding vanuit school heb ik als heel prettig ervaren. Iedere woensdag had ik op een vast moment contact met een docent online. Alles was bespreekbaar en ik heb veel gehad aan de feedback op mijn ingeleverde examen-opdrachten.”

Contactmoment werkveld
Ook het werkveld mocht gebruik maken van de zomerbegeleiding. Docent Fida Teekens: “We hebben de stagebedrijven over de online contactmomenten geïnformeerd. Iedere werkdag was er van 09.00 tot 13.00 uur een docent beschikbaar, die naast vragen en afspraken met studenten ook bereikbaar was voor vragen en calamiteiten vanuit het werkveld. Een win-win situatie.”  

Het nieuws van steenwijkerland.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina

Reacties