Trajectcontrole N333 tussen Steenwijk en Blokzijl 14 september van start

Foto: Compact Media

Maandag 14 september gaat de trajectcontrole op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl handhaven. Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete.

Op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N333 veiliger maken. De trajectcontrole loopt van Scheerwolde tot Muggenbeet en een paar kilometer verderop van Muggenbeet tot Blokzijl, in beide richtingen.

Trajectcontrole

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Twintig N-wegen

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Daarna volgden de N787 en de N639 en de N351.

 

Het nieuws van steenwijkerland.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina

Reacties