Twee leerlingen positief getest op corona

Foto: Photocreo

Het afgelopen weekend is de schoolleiding van de RSG Tromp Meesters Lijsterbesstraat geïnformeerd over twee leerlingen die positief getest zijn op corona. De betreffende twee klassen waar de leerlingen in zitten zijn schriftelijk geïnformeerd.

In de klas gebeurt dit via de mentoren maandag ook mondeling. De klassen hoeven naar aanleiding van het contactonderzoek van de GGD niet in quarantaine. Ook ontvingen alle andere ouders en verzorgers van de school een brief met informatie over de besmettingen.
De GGD geeft aan dat de leeftijdsgroep 12-18 jaar niet veel en vaak anderen besmet. Vaak is er ook sprake van milde klachten. Wel wijst de school leerlingen en ouders/verzorgers nogmaals op het feit dat het belangrijk is dat klachten die ernstiger zijn dan een snotneus goed in de gaten gehouden worden en dat een leerling met klachten zich laat testen en niet naar school komt. 

Rector Teunis Wagenaar geeft aan dat dit iedereen in de school even op scherp zet. ‘We hebben verschillende voorzorgsmaatregelen in de school om verspreiding van het virus te voorkomen. We hebben onder andere eenrichtingsverkeer in de trappenhuizen, zorgen voor anderhalve meter afstand tussen leerlingen en medewerkers en we ontsmetten de handen bij binnenkomst. Daar moeten we allemaal alert op blijven.”

“Dit nieuws zo aan het begin van het schooljaar hadden we liever niet gehad, maar dit is wel de realiteit in deze coronaperiode. Belangrijk is nu dat de twee betreffende leerlingen goed herstellen en we wensen hen veel beterschap!” 

Het nieuws van steenwijkerland.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina

Reacties