Gele hesjes demonstreren in Steenwijk tegen de regering

Een aangekondigde demonstratie in park Rams Woerthe in Steenwijk trok zaterdagmiddag zo’n 30 tot 40 man in een gemoedelijke sfeer.

De demonstratie die bedoeld was tegen het onrecht, de absurde regelgeving en het beleid van de regering waaronder ook met de maatregelen die zijn genomen in het kader van het corona virus werd afgetrapt met een uitgebreide toespraak van initiatiefneemster Camilla van der Burgt.
Naderhand werden nog wat kleine toespraken gehouden en onderling bijgepraat, hierbij bleef de sfeer erg ontspannen en kon het statement gemaakt worden.

Vooraf was veel onduidelijk over de demonstratie, aanvankelijk zou een andere initiatiefnemer deze ’s avonds op de Markt willen organiseren waarna deze oproep plots verdween.
Een nieuwe oproep kwam naar voren met de stadstuin als locatie en een ander tijdstip, uiteindelijk werd door de gemeente toestemming verleend om dit in park Rams Woerthe te houden omdat hier meer ruimte voor is.
Het initiatief werd opgepakt door twee vrouwen waaronder Camilla, de tweede persoon is naderhand niet meer aangemerkt als organisator.

Tijdens de demonstratie werden flyers, Nexit stickers en sleutelhangers uitgedeeld aan bezoekers. Of er nog een vervolg komt op de demonstratie is niet bekend.

Reacties

Cookieinstellingen