Een speciale diplomering in coronatijd

Foto: Pixabay

Geen centrale eindexamens, geen gala, geen groots georganiseerde diplomering in De Meenthe, maar wel een diploma. Dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom organiseren de afdelingen dit jaar zelf de diploma-uitreikingen.

Op de locatie Stationsstraat zijn de wat kleinere groepen redelijk makkelijk te verdelen. Op woensdag 1 juli en donderdag 2 juli worden daar zowel ‘s middags als ’s avonds klassen uitgenodigd om hun diploma en certificaten feestelijk in ontvangst te nemen. In de kantine is genoeg ruimte om afstand te houden en zo kunnen de leerlingen toch een paar mensen meenemen. 

Op de locatie Lijsterbesstraat zijn de groepen te groot om goed afstand te nemen als iedereen tegelijk het diploma in ontvangst komt nemen. Daarom organiseert de school een ‘doorloop’-diplomering. Met rode loper, podium om op te tekenen, een officiële fotograaf en een hapje en drankje. Om alles ‘coronaproof’ te laten verlopen komen leerlingen op een vaste tijd binnen en doorlopen de hele uitreiking binnen een half uurtje. Ze mogen twee mensen meenemen, anderen kunnen via een livestream meekijken met de uitreiking. 

Met behulp van alle collega’s staat de school zo vier avonden op rij in het teken van een heel speciale diploma-uitreiking. Maandagavond is het vwo aan de beurt, op dinsdag de mavo en de havoleerlingen worden over de woensdag en donderdag verdeeld. 

Reacties