Stil protest in Steenwijk tegen strenge corona-maatregelen

Steenwijkerland protesteert mee tegen de strenge corona-maatregelen van de overheid. Dit is onderdeel van een landelijke actie.

Tekst door Sam Fish

In Den Haag werd vandaag weer geprotesteerd tegen de strenge maatregelen die het kabinet heeft ingesteld rondom het corona-virus. Tegenstanders van de anderhalve meter regel noemen het meten met twee maten en vinden de anderhalve meter afstand belachelijk. Om dit duidelijk te maken werden vandaag op verschillende plekken in het land bloemen neergelegd. Het is een stil protest.

Steenwijkerland

Ook in Steenwijkerland werden bloemen neergelegd, dit gebeurde op zondagmiddag 21 juni bij het gemeentehuis in Steenwijkerland. Bij de bloemen liggen ook meerdere kaartjes. Daarop hebben tegenstanders van de maatregelen berichtjes gezet. Hoe lang de bloemen zullen blijven liggen is niet bekend. Dat zal bepaald worden door de gemeente.

Corona-cijfers 

Aangezien het protest gaat om de corona-maatregelen, geven we meteen maar even de laatste stand van zaken door. Zo staat de situatie er op dit moment voor binnen Steenwijkerland:

  • Er zijn 87 mensen positief getest binnen de gemeente, in de peildatum van 11 tot 17 juni zijn dat er 0.
  • 14 daarvan zijn opgenomen geweest in het ziekenhuis.
  • Helaas zijn er in Steenwijkerland 6 mensen overleden aan het corona-virus

Bron cijfers: GGD IJsselland

Voor heel Nederland geldt dat er 49.593 positief geteste mensen zijn in heel Nederland. Er zijn 11.849 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6090 mensen overleden aan het virus.

Reacties

Cookieinstellingen