VIDEO: Kappers voorbereid op opening na versoepeling van maatregelen

Vanaf 11 mei mogen de meeste mensen met een contactberoep weer aan het werk, Gerda Schipper van Kapsalon Le Patron aan de Bergweg in Tuk is voorbereid en er helemaal klaar voor.

Net als vele anderen baalde zij enorm toen bekend werd gemaakt dat kappers voorlopig de deuren moeten sluiten. Maar stilzitten kon ze niet, in de tussentijd heeft zij zich veel verdiept in materie en de nodige voorbereidingen getroffen om in aangepaste vorm weer open te kunnen.
En het wachten werd beloond, deze week werd bekend gemaakt dat de meeste contactberoepen weer mogelijk worden gemaakt in aangepaste vorm.

In de kapsalon van Gerda gaat sindsdien de telefoon constant af, zij maakt haar planning dusdanig dat klanten elkaar nagenoeg niet tegenkomen en dat er voldoende tijd is om tussentijds alles weer grondig schoon te maken om de kans op besmetting nagenoeg nihil te houden.
Zelf draagt Gerda de nodige persoonlijke beschermmiddelen en worden klanten vooraf gevraagd of zij gezond zijn en/of ergens last van hebben.
Klanten met chronische klachten worden gevraagd een mondkapje te dragen, deze kunnen tevens tegen inkoopsprijs bij haar worden aangeschaft.

Ondanks de bizarre tijden is Gerda optimistisch, ze heeft er veel zin in en staat in de startblokken om haar deuren weer te openen.

Reacties

Cookieinstellingen