Steenwijk gaat terug in de tijd met Dickens Kerst in Steenwijk

Zaterdag was het een bijzondere dag in Steenwijk. De binnenstad stond in het teken van Dickens Kerst. Winkelend publiek waande zich in het Engeland van de 19e eeuw. Mensen in de mooiste kostuums stonden door heel de stad.

Omdat het weer wisselvallig was, warmden veel bezoekers zich aan een van de vele kampvuren die door de stad verspreid stonden Zij genoten van bijvoorbeeld een beker warme chocolademelk. Wat is een Dickens sfeer zonder verhalen? Steenwijk Vestingstad zorgde ervoor dat u dit jaar kon genieten van Dickens in combinatie met de avonturen van Jules Verne.

Op het Kerkplein stond een  imposante kerstwensboom. De taakgroep ‘Anders naar Kerst’ organiseerde verschillende activiteiten in en rondom de Grote Kerk en Pand Zoer. Hiermee toont zij betrokkenheid met de wereld om haar heen. In de sfeervolle kerk zongen onder andere het Frisokoor en het duo Kayeigh en Arak; Christmas Carols. In de Gasthuisstraat werd een wedstrijd gehouden wie de ‘Kerstvoice van Steenwijkerland’ werd. De winnaars kregen mooie prijzen.

Er waren marktkraampjes met allerlei lekkers en er was een brocante markt. Winkels uit de hele binnenstad deden deze dag mee en bieden kortingen op kerstinkopen. Voor de lezer die nu baalt dat hij het festijn gemist heeft, de winkels waren geopend tot 22:00.

Reacties