Ruim twintig bedrijven zetten deuren open voor leerlingen en werkzoekenden

Foto: WVDO Steenwijkerland

Donderdag 14 november gaan ruim 300 leerlingen van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe op pad om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven in Steenwijkerland. Ook 30 werkzoekenden doen via de IGSD mee en gaan zich oriënteren op een nieuwe baan. Deze Backstage Dag is onderdeel van de Week van de Ondernemer die van 8 t/m 15 november wordt georganiseerd in de gemeente. 

Meer dan twintig bedrijven zetten de deuren open en laten de leerlingen en werkzoekenden kennismaken met het werken in de zorg, maakindustrie, horeca of de techniek. De vraag naar vakmensen is in deze sectoren groot en de deelnemende bedrijven werken dan ook graag mee om deze dag tot een succes te maken. 

Doel is om de scholieren te helpen om een goede en weloverwogen keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding of baan. De weken voorafgaand aan het bezoek kunnen de leerlingen hun wensen kenbaar maken en bereiden ze zich voor door middel van allerlei opdrachten. Hiermee wordt het bezoek aan het bedrijf nog waardevoller en kunnen er gerichte vragen worden gesteld. 

De werkzoekenden worden ook intensief begeleid en krijgen een gedegen voorbereiding. Zij gaan met de bus op pad en bezoeken Dyka, Agrifac en de NoordWestGroep. Na afloop is er een bijeenkomst waar meteen de vervolgstappen worden vastgesteld. Wethouder Bijl vergezelt hen tijdens de excursie naar Dyka. Wethouder Jongman gaat ’s middags mee met de scholieren en neemt een kijkje bij verschillende zorginstellingen. 

De Week van de Ondernemer Steenwijkerland wordt van 8 t/m 15 november georganiseerd in opdracht van de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met de ondernemersorganisaties. Er worden allerlei activiteiten en bijeenkomsten aangeboden. Het volledige programma is te vinden op www.wvdo-steenwijkerland.nl 

Reacties