VIDEO: Trajectcontrole op N333 tussen Steenwijk en Blokzijl komt dichterbij

Foto: Compact Media / Remon Koene

Op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl zal dit najaar worden begonnen met de eerder aangekondigde trajectcontrole. De camera’s zijn eerder in april al geplaatst en ge├»nstalleerd zodat er begonnen kan worden met het testen.

Over een traject van iets meer dan twee kilometer tussen Muggenbeet en Blokzijl zal de gemiddelde snelheid worden gemeten.
Aan de hand van een tijdsregistratie in combinatie met de afstand kan er een gemiddelde snelheid worden bepaald, indien deze boven de toegestane 80 kilometer per uur uit komt resulteert dit in een boete.
De meetpunten (verkeerscamera’s) staan tussen hectometerpaal 6,1 en 8,4 en geldt voor beide richtingen.
De trajectcontrole op de N333 is de enige van heel Overijssel op een provinciale weg en moet de verkeersveiligheid gaan verhogen, mede door het toenemende aantal verkeersdoden en ongevallen op de N-wegen.

Het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie benadrukt dat de controle op dit moment nog geen handhavende functie hebben omdat er eerst uitgebreid getest zal moeten worden.
Verwacht wordt dat in het najaar van 2019 daadwerkelijk gestart kan worden met de handhavende controle, tegen die tijd zal er ook nieuwe bebording worden geplaatst en zal er een persbericht worden verspreid.

Reacties

Cookieinstellingen