CU Steenwijkerland vertegenwoordigd op de kieslijsten van Provinciale Staten en het Waterschap

Foto: ChristenUnie Steenwijkerland

Op 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten van Overijssel en voor het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Op de kieslijsten van de ChristenUnie staan drie personen uit Steenwijkerland.

Marcel Scheringa, wethouder in Steenwijkerland en Jantina Drijfhout, fractievoorzitter van de ChristenUnie Steenwijkerland staan respectievelijk op plek 16 en 31 van de kieslijst voor de Provinciale Staten.
Remmie Winters uit Eesveen staat als lijstduwer op de kieslijst voor het Waterschap.

“Samenwerking en verbinding tussen de gemeente en de provincie is noodzakelijk”, aldus Scheringa.

“Bij veel gemeentelijk beleid ben je afhankelijk van de provincie en ondertussen kun je elkaar ook echt versterken, bijvoorbeeld als het gaat om mobiliteit, de energietransitie, woningbouw en cultuur. Een krachtig ChristenUnie geluid in de Provinciale Staten is voor ons van groot belang.”

“Hierom vind ik het heel belangrijk om samen te werken met de Statenleden van mijn eigen partij, zodat bij besluitvorming het Steenwijkerlandse geluid gehoord wordt. Dat is belangrijk voor onze gemeente. Daarom heb ik ook niet getwijfeld toen ik gevraagd werd of ik op de kieslijst wilde staan” vult Drijfhout aan. ”Heel concreet zie ik dat nu al terug als het gaat om onze samenwerking om de problemen van de Rietsector op de kaart te zetten bij de Provincie, maar ook in Den Haag. Dus alle reden, ook voor de inwoners van Steenwijkerland, om op 20 maart te gaan stemmen en om vooral niet thuis te blijven.”

Een van de onderwerpen waar het Waterschap over na moet denken is hoe schoon het oppervlakte water moet worden. Als er nog meer voedingsstoffen (bijvoorbeeld fosfaat) uit het water gehaald worden, wat blijft er dan over van onze rietcultuur? Ook klimaatadaptatie en het voorkomen van medicijnresten in het water zijn belangrijke vraagstukken.

Reacties

Cookieinstellingen