Tweede Kamerlid bezoekt gaswinning Eesveen

Foto: Thom de Vries

Afgelopen vrijdag bezocht Tweede Kamerlid Matthijs Sienot van D66 de gaswinningslocatie in Eesveen. Dit deed hij samen met Statenlid Wybren Bakker van de provincie Overijssel om zich te laten informeren. De fractie van Steenwijkerland nam hen mee naar verschillende locaties.

Aan het einde van zijn bezoek gaf Sienot aan: “Ik heb veel informatie opgedaan en een beeld van de situatie in Eesveen gekregen. Ik neem de vragen mee naar de Tweede Kamer en ben benieuwd wat de minister gaat doen om de zorgen weg te nemen, zodat mensen hier veilig kunnen wonen.”

Tijdens het bezoek heeft de fractie gekeken op locatie van de gaswinning Eesveen. Bewoners uit de buurt hebben hun zorgen geuit over de gaswinning. “We weten allemaal wat er in Groningen is gebeurd, dat willen we hier niet.” Naar boven kwam vooral dat de overheid de risico’s veel beter in kaart moet brengen en vervolgens moet monitoren.

De fractie van D66 is blij met de informatie die gegeven is door onder andere Jeannette van der Velde van de bewonersgroep ‘Geen Opschudding Gaswinning Eesveen’. “Het is bijzonder wat de bewoners allemaal in beweging zetten. Ze stellen kritische vragen, waar de controlerende instanties nog niet direct antwoord op hebben.“ aldus Emmy Elgersma van D66 Steenwijkerland. De fractie geeft aan dat als er gas gewonnen moet worden, het wel veilig en verantwoord moet gebeuren.

Reacties

Cookieinstellingen