Dierenpark Taman Indonesia opent Indonesische specerijentuin

Foto: Taman Indonesia

Bijzonder bezoek zaterdag bij dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. De Indonesische ambassadeur I Gusti Agung Wesaka Puja verrichtte de officiële opening van de nieuwe specerijentuin in de kruidenkas, kebun rempah rempah genaamd.

 

Boer en zus Diederik en Marlisa Wareman broer startten vorig jaar een crowdfundingsactie om hun droom van een eigen specerijentuin te verwezenlijken. Door keihard te werken werd een bedrag van maar liefst 20.000 euro ingezameld. Met dat geld kon de kruidendroom in vervulling gaan. Een prachtig entreegebouw werd uit de grond gestampt, met daarin een Indonesische specerijentuin, zitgelegenheid en winkel.

 

Afgelopen zaterdag volgde de feestelijke opening. De Balinese community verzorgde een prachtig ritueel waarbij er offers bij de Linggam Yoni werden gelegd, in het midden van de specerijentuin. De Indonesische ambassadeur strooide symbolische de eerste rijstzaadjes in de sawa samen met eigenaren Diederik en Marlisa. In de specerijentuin worden verschillende kruiden getoond die in Nederland honderden jaren geleden al een intrede hebben gemaakt: koffie, thee, kruidnagel, peper, cacao en nog veel meer. Daarnaast wil het park ook de onbekendere kruiden laten zien, zoals sereh, kemangi en jeruk purut en fruitsoorten als pisang, papaya en mango.

 

Aan de specerijentuin is ook een educatieve specerijenroute gekoppeld. De bezoekers kunnen via de QR codes in de tuin meer te weten komen over de planten, de verzorging, maar ook hun medicinale werking of gebruik bij recepten.

 

Meer informatie over de specerijenroute kun je vinden op de website http://www.taman-indonesia.nl/specerijenroute

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen