Van Werkervaringsplek naar opleiding en baan!

dav
Foto: IGSD

Juist toen Myriam Nzeyimana de eindstreep naderde tijdens haar opleiding, kreeg haar pasgeboren zoontje allerlei problemen met zijn gezondheid.
De bijna-afgeronde opleiding ‘MBO verzorgende 3IG’ moest ze noodgedwongen afbreken. En ook de daarop volgende jaren kwam het er niet meer van om haar laatste stukje stage af te ronden.

 

Het is vijf jaar later als Myriam bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) aanklopt voor hulp. Haar opleiding afronden leek inmiddels niet meer mogelijk, door de veranderde exameneisen.
De achterstand was opgelopen tot anderhalf jaar. Om haar werkervaring op te laten doen, schakelde Judith Aroepa van de IGSD de hulp in van Margreet Mook van NOVA Coaching & Advies.
Vanuit de samenwerking tussen de IGSD en de Business Club Steenwijkerland bemiddelt Margreet kandidaten naar Werkervaringsplekken. Zij vond een Werkervaringsplek voor Myriam bij Beter Thuis Wonen.

Afgelopen september kon Myriam starten, en na overleg met het Drenthe College bleek er zelfs een constructie denkbaar waarmee ze haar diploma alsnog kan halen.
Na een prettige Werkervaringsperiode besloten Karel Haverkamp en An-José  Tienstra van Beter Thuis Wonen Steenwijkerland om Myriam per 1 maart een BBL-traject aan te bieden, zodat ze in maart 2018 haar opleiding kan afronden.
‘We voelen ons als Beter Thuis Wonen niet alleen lokaal verbonden, maar ook verantwoordelijk voor de zorg aan onze cliënten en voor onze medewerkers. Het is toch prachtig als je op deze manier ervoor kan zorgen dat iemand een diploma kan halen en een betere toekomst tegemoet kan zien. En als we het iemand gunnen is het Myriam Nzeyimana wel. Die heeft het zelf dubbel en dwars verdiend,’ aldus Karel Haverkamp.

Als slagroom op het toetje kreeg Myriam van Beter Thuis Wonen Steenwijkerland te horen dat het de intentie is om haar volgend jaar maart als gediplomeerd verzorgende in dienst te nemen.

Reacties

Cookieinstellingen