‘Boys named Sue’; They’ve got loads of Cash

They’ve got loads of Cash, of te wel Cash in overvloed bij de band ‘Boys named Sue’. De band komt uit Noord Holland en bestaat uit vijf rasmuzikanten.

De kracht van de band is dat ze Johnny Cash niet proberen te imiteren, maar hun eigen swung geven aan de nummers.
Een legende als Johnny Cash imiteren zou een “slippery slope’ zijn, waarschijnlijk leidend naar de bodem van een drassige put.
De mannen weten daar veilig bij vandaan te blijven. Nummers als Ring of Fire, San Quintin en natuurlijk A Boy named Sue worden op een unieke wijze ten gehore gebracht. De mix van country, rock en gospel ligt goed in het gehoor.

Het loopt als een gesmeerde machine deze vijf mans formatie, de ‘Orange Blossom special’ is er niets bij.
De band bestaat al sinds 2001. En is daarmee de langstlopende Johnny Cash tributeband. De band bestaat uit een drummer, bassist en drie gitaristen. De bassist en gitaristen nemen elk vocals voor hun rekening, het verschil in stemgeluid en invulling van de nummers hield het optreden mede levendig. Het podium in het muziekcafé was aan de kleine kant voor de vijf muzikanten, maar de mannen blijken ook op weinig vierkante meters prima te kunnen presteren.

In de pauzes nemen de bandleden de tijd om even met het publiek een praatje te maken. Dit past precies bij de informele sfeer van muziekcafé De Steen, geen sterallures maar ‘down to earth’. De band speelt in Nederlandse cafés, theaters, op feesten, bruiloften en festivals.
Echter gisteravond was er vanuit Duitsland belangstelling voor de ‘Boys named Sue’. Het is afwachten wanneer ’the boys’ internationaal gaan, als we ze maar niet kwijtraken aan onze oosterburen.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Steenwijkerland:

LikeLogo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen