Word een Terugwinnaar met de pmd-winactie

Foto: Pixabay

Inwoners die hun plastic, metaal en drinkverpakkingen (pmd) goed scheiden kunnen meedoen met de winactie van de gemeente Steenwijkerland en ROVA. Inwoners maken hierbij kans op een mooie geldprijs, die ze kunnen geven aan een Steenwijkerlandse sport-, muziek- of culturele vereniging. Om mee te kunnen doen, moeten inwoners een label aan hun pmd-container hangen en op een inzameldag aan de weg zetten. Tijdens de inzameling worden de labels door ROVA verzameld. Is het pmd goed gescheiden? Dan maakt de inwoner kans op een prijs. Deze actie is onderdeel van de aanpak ‘Terugwinnaars’ waar de gemeente Steenwijkerland vanaf maart actief mee is.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Ik hoop dat we met deze actie het scheiden van pmd nog leuker kunnen maken. En dat inwoners goed bekijken wat wel of niet in de container kan. Het helpt enorm bij het verwerken van de grondstoffen, als het scheiden zo goed mogelijk gebeurt. Ik roep iedereen op om mee te doen en kans te maken op dat mooie bedrag voor een Steenwijkerlandse club.’

Hoe werkt de winactie?
Inwoners kunnen een label aanvragen via www.terugwinnaars.nl/steenwijkerland. Aanvragen kan van 17 juni tot en met 28 juni. Inwoners hangen het label vervolgens aan de pmd-container en zetten deze aan de weg op een inzameldag in juli. De ‘voorloper’ van ROVA (iemand die letterlijk vóór het inzamelvoertuig uitloopt en containers controleert) neemt labels van goed gescheiden pmd-containers mee tijdens de inzameling. Hieruit worden twee Terugwinnaars geloot. Zij winnen een waardecheque van € 250,-. Deze kunnen ze schenken aan een Steenwijkerlandse vereniging naar keuze. Op maandag 5 augustus worden de winnaars ingelicht.

Terugwinnaars
De gemeente Steenwijkerland is 1 maart gestart met de aanpak ‘Terugwinnaars’. Samen met ROVA zet de gemeente in op ‘schonere’ pmd. Huishoudelijk afval bestaat namelijk voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen die gerecycled kunnen worden. Daarom is het belangrijk om afval en grondstoffen goed te scheiden. Een echte Terugwinnaar zorgt ervoor dat er geen afval tussen de grondstoffen komt, zodat die grondstoffen weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten. Van gerecycled pmd kan bijvoorbeeld weer basismateriaal voor nieuwe producten gemaakt worden, zoals bankjes in het park, emmers en fleecetruien. Kijk voor meer informatie op www.terugwinnaars.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen