Nieuwe kinderburgemeester voor Steenwijkerland

Foto: Gemeente Steenwijkerland

Tessa Neele is vanaf dit schooljaar de nieuwe kinderburgemeester van Steenwijkerland. Zij was een van de kinderen die via een vlog gesolliciteerd hadden.

Burgemeester Rob Bats: ‘We hebben als selectiecommissie de ingezonden filmpjes bekeken en vervolgens alle kinderen uitgenodigd om in het gemeentehuis iets over zichzelf te vertellen. Dat hebben ze stuk voor stuk echt top gedaan. Ze hebben het ons wat dat betreft niet makkelijk gemaakt. Ook Tessa deed het ongelooflijk goed. Daarom is de keuze op haar gevallen. Ik ben super blij dat ik er een collega bij heb.’ Tessa wordt voorafgaand aan de raadsvergadering op 10 oktober 2023 door burgemeester Rob Bats geïnstalleerd.

De afgelopen weken konden kinderen reageren op de oproep om te solliciteren naar de rol van kinderburgemeester. In totaal 11 kinderen deden dat en stuurden een vlog in waarin ze vertelden waarom ze graag kinderburgemeester wilden worden. Vervolgens werden zij op woensdag 27 september in de raadzaal van het gemeentehuis uitgenodigd om kennis te maken met burgemeester Rob Bats en wethouder Trijn Jongman en om zichzelf voor te stellen. Burgemeester Rob Bats: ‘Ik vond het mooi om te horen wat ze belangrijk vonden voor kinderen in onze gemeente. Bijvoorbeeld dat pesten moet stoppen en dat kinderen zichzelf moeten kunnen zijn. Daar sluit ik me helemaal bij aan.’ 

Tessa Neele

Tessa Neele is 9 jaar en woont in Steenwijk. Ze houdt van buiten spelen, genieten in de natuur en is gek op dieren. Ook zit ze boordevol ideeën om Steenwijkerland mooier te maken voor mens en dier. Op 10 oktober wordt Tessa geïnstalleerd als kinderburgemeester voor het schooljaar 2023 – 2024. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen