Inloopbijeenkomst Gedempte Steenwijkerdiep

Foto: Gemeente Steenwijkerland

Op woensdag 28 juni 2023 organiseert de gemeente Steenwijkerland een inloopbijeenkomst.

Wethouder Bram Harmsma: ‘De gemeente werkt aan de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep. Supermarkten Jumbo en Lidl willen uitbreiden op de huidige locatie. Supermarkt Aldi wil verhuizen naar de voormalige locatie van de Edah/Rijkmans. Hiervoor hebben we met de supermarkten een plan gemaakt. Daarnaast wil de gemeente ook het openbaar gebied aanpakken, de kop van het Steenwijkerdiep verfraaien en een nieuwe toegang naar park Rams Woerthe maken. Tijdens de inloopbijeenkomst laten we u de plannen zien, praten we u persoonlijk bij en geven we antwoord op uw vragen. Inwoners en ondernemers van en rondom het Steenwijkerdiep hebben een nieuwsbrief ontvangen met een uitnodiging voor de inloopbijeenkomst, maar natuurlijk zijn alle geïnteresseerden welkom.’

Onderwerpen inloopbijeenkomst
De inloopbijeenkomst is op woensdag 28 juni 2023 in het gemeentehuis aan de Vendelweg 1 in Steenwijk. Inwoners kunnen langskomen tussen 18.30-20.30 uur. De gemeente informeert inwoners over de volgende onderwerpen:

  • Het ontwerpbestemmingsplan van het Gedempte Steenwijkerdiep
  • De bouwplannen van de supermarkten
  • De schetsen van de inrichting van het openbaar gebied Gedempte Steenwijkerdiep
  • De schetsen voor de herinrichting van de kop van het Steenwijkerdiep

Meer informatie over deze onderwerpen is te vinden in de nieuwsbrief die op www.steenwijkerland.nl/steenwijkerdiep staat. 

Ontwerpbestemmingsplan bekijken 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot en met 11 juli 2023 ter inzage. Inwoners kunnen de stukken ook bekijken tijdens kantooruren in het gemeentehuis of digitaal via www.steenwijkerland.nl/steenwijkerdiep. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen