Oplevering fietspaden bij de Woldberg

Foto: Gemeente Steenwijkerland

De afgelopen maanden is er veel werk verzet. De fietspaden bij de Woldberg zijn onder handen genomen. Het resultaat mag er zijn met maar liefst 4 kilometer aan prachtig fietspad. De fietspaden zijn onderdeel van de 12 fietspaden in het fietsroutenetwerk in de Kop van Overijssel die de komende jaren met steun van provincie Overijssel worden aangepakt. Dinsdag 23 november opende wethouder Marcel Scheringa de fietspaden bij de Woldberg.

Betere en veilige fietsverbindingen om de regio te verkennen

De gemeente en provincie investeren met de regiodeal Leefbaar Giethoorn in betere en veilige fietsverbindingen. De toename van elektrische en snellere fietsen vraagt om bredere fietspaden die klaar zijn voor de toekomst. Zo kunnen inwoners en bezoekers profiteren van deze fietsverbindingen en op pad gaan in onze mooie regio. Door de aanpak van de paden bij de Woldberg is onder andere de fietsverbinding Steenwijk/Tuk – De Bult/Baars verbeterd.

Samenwerking met Staatsbosbeheer

In het project is samen gewerkt met Staatsbosbeheer. De fietspaden liggen namelijk vooral op hun grondgebied. In overleg met hen is gekozen voor een fietspad van 2,00 meter breed in plaats van 2,50 meter. Daarnaast is oud beton (30% hergebruik) omgezet in duurzaam beton dat is gebruikt voor de fietspaden. 

Een paar feiten

  • De totale kosten van de fietspaden waren 309.000 euro.
  • Bomen: er zijn voor het stuk enkele bomen verwijderd. In ruil daarvoor worden begin 2022 nieuwe bomen geplant op het gebied van Staatsbosbeheer. Omdat er gekozen is voor 2,00 meter in plaats van 2,50 meter breedte hoefden er minder bomen gekapt te worden.
  • Participatie: er is goed overleg geweest met aanwonende perceeleigenaren en Staatsbosbeheer over de uitvoering van het werk.

 

Reacties

Cookieinstellingen