Coronamaatregelen fietspaden Steenwijkerland opgeheven

Foto: Tommy

De coronamaatregelen die eind maart van dit jaar waren ingesteld op een aantal fietspaden in Steenwijkerland zijn opgeheven. Deze maatregelen waren bedoeld om fietsers en voetgangers op een aantal smalle paden voldoende ruimte te geven om elkaar te passeren. Het betroffen paden in Giethoorn, Belt-Schutsloot, Dwarsgracht en tussen Kalenberg en Ossenzijl.

Burgemeester Rob Bats “In het licht van de versoepeling van de landelijke coronamaatregelen per 26 juni acht ik het nu ook verantwoord om de coronamaatregelen op onze fietspaden in te trekken. Dat geeft meer ruimte om ongehinderd door ons mooie gebied te fietsen en te wandelen. Gezien het toeristische seizoen doen we bezoekers en ondernemers hier een groot plezier mee. Uiteraard blijft het dringende advies om de 1,5 meter afstand goed in de gaten te houden. Daarom laten we onder meer de algemene informatieborden die mensen wijzen op het afstand houden staan en kunnen de boa’s en politie nog steeds optreden in geval van excessen”.

De volgende coronamaatregelen worden ingetrokken:

  • Het fietsverbod op het Binnenpad, Langesteeg en Zuiderpad Giethoorn;
  • Het eenrichtingsverkeer op Schutsloterpad in Belt-Schutsloot;
  • Het eenrichtingsverkeer op fietspad Jonenweg Dwarsgracht;
  • Het fietsverbod voor fietspad langs de gracht in Dwarsgracht;
  • Het eenrichtingsverkeer op het fietspad tussen Ossenzijl en Kalenberg, het Kooibomenpad naar Kalenberg en het Kalenbergerpad naar de Hogeweg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen