Start campagne; Facelift station en voorplein Steenwijk

Foto: Gemeente Steenwijkerland

Station Steenwijk krijgt een nieuwe jas. De hal wordt omgetoverd tot gastvrij visitekaartje en het stationsplein opnieuw ingericht. Zo ontstaat een centraal knooppunt waar gemak en streekeigen sfeer goed samengaan. Hier start voor sommigen de reis over spoor, anderen stappen eenvoudig over op duurzaam vervoer. Op donderdag 3 juni lanceerden wethouders Bram Harmsma, Marcel Scheringa, regiodirecteur Maarten Haverkamp van de NS en Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van ProRail de campagne om de mening en ideeën van bezoekers en inwoners te horen over het stationsgebouw en de directe omgeving.

Wethouder Bram Harmsma: ‘het station moet hét visitekaartje worden van Steenwijkerland en Weerribben-Wieden. Hoe we dat gaan aanpakken? We gaan het gebouw renoveren. Samen met NS en ProRail hebben we al ideeën, zoals het oorspronkelijke ontwerp uit de jaren 70 naar deze tijd omzetten. De nieuwe stationshal is schoon, veilig en overzichtelijk: bezoekers zien in één oogopslag waar ze moeten zijn. Het wordt een ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor een kop koffie, een broodje en een goed gesprek. Ook als je even moet wachten op je trein of bus kan je er prima terecht.’

Regiodirecteur Maarten Haverkamp van de NS is verheugd met alle energie en ideeën van gemeente Steenwijkerland voor station, stationsgebied en smart mobility. ‘Dat laatste is vooral van belang om van en naar het station te komen. Wij zien volop mogelijkheden om bewoners en bezoekers van Steenwijk een steeds aantrekkelijker alternatief te bieden voor de auto. Dit najaar gaan er bijvoorbeeld extra treinen rijden vanaf Steenwijk richting Meppel en door naar Zwolle, waarmee we de bereikbaarheid verder verbeteren.’

Knooppunt van vervoer

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Rond het stationsplein komt een eigentijds en gevarieerd aanbod van duurzaam vervoer: denk aan e-bikes, e-scooters, e-steps, elektrische (deel)auto’s en uiteraard het openbaar vervoer. Het is de bedoeling dat het station in Steenwijk een centraal knooppunt wordt in een netwerk van overstappunten verspreid door de hele gemeente. Dat is gunstig voor onze gasten, en het geeft tegelijk veel praktisch reisgemak voor onze eigen inwoners’.

Toeristisch visitekaartje

‘Voor ProRail is het van belang dat reizigers veilig en adequaat hun route van de openbare weg tot aan de trein kunnen vinden. En dat reizigers er prettig kunnen verblijven.’ Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van ProRail geeft aan dat de plannen van de gemeente om te etaleren wat de omgeving te bieden heeft zeker gaan bijdragen aan een prettige omgeving voor zowel dagelijkse reizigers als bezoekers, het toeristische visitekaartje van de regio!

We zijn benieuwd naar uw ideeën #depoortnaar

Met deze campagne halen de gemeente, NS en ProRail de mening van bezoekers en inwoners op. 

Heeft u via de Steenwijker Courant huis-aan-huis of bij het station een kaart ontvangen met de vraag om mee te doen met de enquête? Via de QR code op de kaart of www.steenwijkerland.nl/depoortnaar kunt u meedoen. Daarnaast hebben we een selfie actie. Meedoen is gemakkelijk! Deel uw foto en idee op Facebook of Instagram met de hashtag #depoortnaar. U maakt kans op een typisch Steenwijks cadeaupakket! Op 1 september 2021 maken we de winnaar bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen